Συνελήφθη δραπέτης που είχε τραυματίσει θανάσιμα ηλικιωμένη προσπαθώντας να την ληστέψει στη Νίκαια

Συνελήφθη δραπέτης που είχε τραυματίσει θανάσιμα ηλικιωμένη προσπαθώντας να την ληστέψει στη Νίκαια

Ο 70χρονος αναζητούνταν από τον περασμένο Απρίλιο, όταν δεν επέστρεψε στις φυλακές μετά από τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί

Ένας 70χρονος δραπέτης φυλακών ο οποίος στις 15 Αυγούστου 2023 είχε ασκήσει σωματική βία σε βάρος ηλικιωμένης στη Νίκαια, προκειμένου να αρπάξει τη τσάντα της, με αποτέλεσμα τον θάνατό της, συνελήφθη στη Σαλαμίνα.

Ο 70χρονος αναζητούνταν, καθώς σε βάρος του υπήρχε ποινή κάθειρξης για πληθώρα αδικημάτων, μεταξύ των οποίων, διακεκριμένες κλοπές και αρπαγές τσαντών, καθώς στις 12 Απριλίου 2023 παραβίασε τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης κατά Ιδιοκτησίας για κλοπές και απόπειρα ληστείας, από την οποία επήλθε ο θάνατος.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί η απόπειρα ληστείας σε βάρος της 80χρονης που οδήγησε στο θάνατο της, η κλοπή του δικύκλου που χρησιμοποίησε ως μέσο για την τέλεση της εν λόγω ληστείας και κλοπή τσάντας σε βάρος 66χρονης γυναίκας, που διαπράχθηκε πρωινές ώρες της 24-10-2023 στον Ταύρο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής του δραστηριότητας, βάσει της μεθοδολογίας που χρησιμοποιούσε, είναι σε εξέλιξη.