Δύο 13χρονοι σε σπείρα που κατηγορείται για 27 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων στο Ηράκλειο

Δύο 13χρονοι σε σπείρα που κατηγορείται για 27 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν δύο ενήλικες Έλληνες και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη, καθώς και οι μητέρες των δύο αλλοδαπών ανηλίκων

Στην εξιχνίαση 19 τετελεσμένων υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων και 8 απόπειρων κλοπής σε επιχειρήσεις και οχήματα, οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, έφθασε η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο ανήλικοι αλλοδαποί 13 ετών και δύο ημεδαποί, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και επιπλέον της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, τα πέντε ενεχόμενα πρόσωπα κατά το χρονικό διάστημα από 05/09/2023 έως 19/12/2023 είχαν διαπράξει τις παραπάνω κλοπές αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ περίπου, κινητά τηλέφωνα, συλλεκτικά χαρτονομίσματα, πακέτα τσιγάρων και διάφορα έγγραφα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, από αστυνομικούς σε οικίες των κατηγορουμένων και σε άλλο χώρο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το συνολικό χρηματικό ποσό 300 ευρώ περίπου, μικροποσότητα κάνναβης και τρία κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι μητέρες των δυο ανηλίκων αλλοδαπών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.