Μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο: «Ποιος θα μου φέρει το παιδί μου πίσω;» λέει ο πατέρας του 29χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε

Μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο: «Ποιος θα μου φέρει το παιδί μου πίσω;» λέει ο πατέρας του 29χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε

«Ήθελε να γίνει αστυνομικός από τότε που ήταν μικρός»

Δύσκολες στιγμές περνούν οι συγγενείς του 29χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε σε καταδίωξη στον Ασπρόπυργο. «Ποιος θα μου τον φέρει πίσω;» ρωτά ο πατέρας του μη μπορώντας να δεχτεί τι έχει συμβεί στον γιο του.

«Δεν μπορώ να πω τίποτα τώρα. Τι να πω τώρα για το παιδί μου. Πού θα βρω τρόπο να ζήσω; Ποιος θα μου φέρει το παιδί μου πίσω;» ανέφερε συγκλονισμένος ο πατέρας του 29χρονου όπως μετέδωσε το Star.

Στη γειτονιά του Χρήστου στα Δεμένικα Πατρών, τα τραγικά νέα έπεσαν σαν κεραυνός και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι έφυγε ξαφνικά τόσο νέος από τη ζωή ο χαμογελαστός πάντα 29χρονος.

«Ήθελε να γίνει αστυνομικός από τότε που ήταν μικρός»

Ο ειδικός φρούρος όπως αποκαλύπτουν δικοί του άνθρωποι ήθελε να γίνει αστυνομικός από τότε που ήταν μικρός και είχε ως πρότυπο τον μεγαλύτερό του αδελφό που υπηρετεί στην Πάτρα.

Οι γονείς του του έλεγαν να πάει στην πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά δεν μπορούσαν με τίποτα να του αλλάξουν γνώμη. Τελικά όμως το παιδικό του όνειρο έγινε πραγματικότητα, αλλά κατέληξε σε εφιάλτη.

 

«Ήταν το καλύτερο παιδί ο Χρήστος, το καλύτερο…» ανέφερε με τρεμάμενη φωνή η σύντροφός του η οποία προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το τραγικό χτύπημα της μοίρας, όπως μετέδωσε το Star.

«Είμαι με την οικογένεια του αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε.

 

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα, της Δευτέρας (28/12) όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως, ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατέληξε στην Εθνική Οδό.

Φτάνοντας στο ύψος του Ασπρόπυργου και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου, ο οδηγός του «υπόπτου» οχήματος πραγματοποίησε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα ένα περιπολικό να φρενάρει απότομα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας να μην προλάβει να κάνει το ίδιο και να προσκρούσει πάνω του.

Το αποτέλεσμα ήταν ο 29 ετών αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα, ενώ ένας δεύτερος αστυνομικός δίνει μάχη για τη ζωή του. Η κατάσταση του τραυματία αστυνομικού θεωρείται από τους γιατρούς ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς φέρει πολλαπλά κατάγματα και αιμάτωμα. Έτσι αποφασίστηκε η μεταφορά του από το Θριάσιο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.