Διαμαρτυρία φοιτητών εναντίον της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων

Διαμαρτυρία φοιτητών εναντίον της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων

Δείτε φωτογραφίες του News

Κινητοποίηση στο Καβούρι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνοδος των πρυτάνεων, πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα.

Εκεί βρίσκεται και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, που θα παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, με τους φοιτητές να κρατούν πανό και να φωνάζουν συνθήματα, θέλοντας να δείξουν την αντίθεσή τους σε αυτή την εξέλιξη.

«Το νομοσχέδιο "Πιερρακάκη" επιχειρεί να χτυπήσει το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, η οποία έχει ήδη υποστεί πλήγματα από την κυβερνητική πολιτική. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κάθε χρόνο οδηγεί στον αποκλεισμό 20.000 νέων, εξαγγέλονται συγχωνεύσεις και το κλείσιμο τμημάτων, και τα πανεπιστήμια υποχρηματοδοτούνται. Σε αυτά πλαίσια, θέλουν να ιδρύσουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα οποία θα συντελέσουν στην υποβάθμιση των πτυχίων και την διάλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των δημοσίων Πανεπιστημίων» επισημαίνουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι φοιτητές.

«Καλούμε την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους συλλογικούς φορείς της να σταθούν στο πλευρό των αγώνων που δίνουμε για την προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων» επισημαίνουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος