Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω επιχείρησης στην περιοχή του Ελληνικού για την εξουδετέρωση πυρομαχικών όπλων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω επιχείρησης στην περιοχή του Ελληνικού για την εξουδετέρωση πυρομαχικών όπλων

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σε νότια προάστια και Κηφισό

Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Πέμπτης στα νότια προάστια και ειδικότερα στην περιοχή του Ελληνικού λόγω εξουδετέρωσης πυρομαχικών όπλων παλαιού τύπου, ενώ ρυθμίσεις θα γίνουν και στον Κηφισό λόγω έργων.

Ειδικότερα, αρκετοί δρόμοι των νοτίων προαστίων θα παραμείνουν κλειστοί για τουλάχιστον τρεις ώρες ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν και στον Κηφισό όπου σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν σειρά έργων.

Αναλυτικότερα στα νότια προάστια θα εφαρμοστούν σήμερα (14/12) στη λεωφόρο Ποσειδώνος και σε άλλους δρόμους των Νοτίων Προαστίων της Αττικής λόγω πραγματοποίησης ελεγχόμενης έκρηξης για την εξουδετέρωση πυρομαχικών παλαιού τύπου.

Ειδικότερα σε οδικά τμήματα της περιοχής των Δήμων Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Σταδιακή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σήμερα Πέμπτη 14/12/2023 κατά τις ώρες 11.00΄έως 13.00, στα κατωτέρω οδικά τμήματα:

  • Λ. Ποσειδώνος, από τη διασταύρωση με τη Λ. Αλίμου έως το ύψος της Πλατείας Βεργωτή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
  • Οδός Ευρυάλης,
  • Οδός Θήτα, από τη συμβολή της με τον παράδρομο της Λ. Ποσειδώνος έως τη συμβολή της με την οδό Ελληνικού,
  • Οδός Ιώτα,
  • Οδός Ελληνικού, από τη συμβολής της με την οδό Θήτα έως τη συμβολή της με την οδό Ιώτα.

Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από την Τετάρτη 13/12/2023 και ώρα 21.00΄ έως την Πέμπτη 14/12/2023 και ώρα 13.00΄, στις κατωτέρω οδούς ως εξής:

  • Οδός Ευρυάλης,
  • Θήτα, από τη συμβολή με τον παράδρομο της Λ. Ποσειδώνος έως τη συμβολή με την οδό Ελληνικού,
  • Ιώτα,
  • Οδός Ελληνικού, από το ύψος της οδού Θήτα έως το ύψος της οδού Ιώτα.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να επιλέξουν ως εναλλακτικές διαδρομές την κίνησή τους μέσω της Λ. Βουλιαγμένης και/ή λοιπών δημοτικών οδών των Δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ η κυκλοφορία στη Γραμμή 7 του Τραμ «Ασκληπιείο Βούλας-Αγία Τριάδα Πειραιά» από τις 10 σήμερα το πρωί και μέχρι νεωτέρας θα διεξάγεται στο τμήμα Άγιος Αλέξανδρος-Αγία Τριάδα. Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει προσωρινά το τμήμα Ασκληπιείο Βούλας-Άγιος Αλέξανδρος.

Κηφισός

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της λεωφόρου Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιά θα εφαρμοστούν από σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου έως αύριο Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Τροχαία, λόγω εκτέλεσης έργων, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της Λ. Κηφισού, 250 μέτρα προ του κλάδου εξόδου προς την οδό Αγίας Άννης και έως την έξοδό της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, τη 14η Δεκεμβρίου και κατά τις ώρες 00:01′ έως 06:00 και 22:00 έως 06:00 της επομένης.

Για την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών θα πραγματοποιηθεί ολικός αποκλεισμός του κλάδου εξόδου προς την Αγίας Aννης για τα οχήματα, με εξαίρεση τα οχήματα του ΟΑΣΑ και των ΚΤΕΛ όπου θα διέρχονται κανονικά.

Εναλλακτικά δρομολόγια:

Α) Λ. Κηφισού (ρεύμα προς Πειραιά) – δεξιά κλάδος εξόδου προς Αγιο Ι. Ρέντη – αριστερά Κ. Παλαιολόγου – δεξιά Πάροδος 7η (Ι.Ν. Αγ Ι. Ρέντη) – αριστερά Μπιχάκη – δεξιά Αγ. Ι. Ρέντη – δεξιά διάβαση γραμμών ΟΣΕ – αριστερά Αγίας Αννης – δεξιά ή αριστερά Στρ. Μακρυγιάννη.

Β) Λ. Κηφισού (ρεύμα προς Πειραιά) – δεξιά κλάδος εξόδου προς Πειραιώς – αριστερά αναστροφή προς Λαχαναγορά – ευθεία κλάδος εισόδου προς Λ. Κηφισού προς Λαμία – ευθεία Λ. Κηφισού προς Λαμία – δεξιά κλάδος εξόδου προς Αγίας Αννης / Λεγάκη – αριστερά γέφυρα Αγίας Αννης – ευθεία Στρ. Μακρυγιάννη.

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.