«Τρεις εποχές σε τρεις ημέρες» σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο – Τα γυρίσματα του καιρού

«Τρεις εποχές σε τρεις ημέρες» σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο – Τα γυρίσματα του καιρού

Πότε θα δούμε χειμώνα - Με τι καιρό αναμένεται να φθάσουμε στα Χριστούγεννα

Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, οπότε αναμένεται να περάσουμε από την άνοιξη στο φθινόπωρο και από εκεί στον χειμώνα μέσα σε 72 ώρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις δύο επόμενες ημέρες θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το μετεωρολόγο, με τον υδράργυρο να ξεπερνά ακόμη και τους 20 βαθμούς Κελσίου και νοτιάδες που το βράδυ της Τετάρτης θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και την Πέμπτη στο Αιγαίο και τα 8 μποφόρ. Το σκηνικό του καιρού θα θυμίζει άνοιξη λοιπόν την Πέμπτη. Την Παρασκευή όμως και από τα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας. Βροχές και καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους αργότερα και στα κεντρικά της χώρας.

Αλλαγή σκηνικού αναμένεται την Παρασκευή, με τον καιρό να είναι φθινοπωρινός. Το Σάββατο θα είναι πλέον χειμώνας, με χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές, θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και τσουχτερό κρύο, με μονοψήφιες θερμοκρασίες ακόμα και το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια. Το κρύο θα διατηρηθεί την Κυριακή 17 και την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου.

Από την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι ήπιος με θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Παναγιώτη Γιαννόπουλου.