Ολική ανατροπή στην υπόθεση του χάσκι στην Αράχωβα: Στον Όλιβερ επιτέθηκε αγέλη σκύλων

Ολική ανατροπή στην υπόθεση του χάσκι στην Αράχωβα: Στον Όλιβερ επιτέθηκε αγέλη σκύλων

Σύμφωνα με το υλικό από κάμερες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί και μαρτυρίες κατοίκων

Η απόλυτη ανατροπή, όπως όλα δείχνουν έρχεται στην υπόθεση του χάσκι που έχασε τη ζωή του στην Αράχωβα, φέροντας εμφανή σημάδια κακοποίησης.

Τα στοιχεία που συνέλεξε η διεύθυνση Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας που βρέθηκε στο σημείο μετά τον σάλο που προκλήθηκε δείχνουν πως ο Όλιβερ έπεσε θύμα αγέλης ζώων που του επιτέθηκε, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας (11/12) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο από το υλικό από κάμερες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί φαίνεται ότι στο άτυχο σκυλί επιτέθηκε αγέλη ζώων.

Οι αστυνομικοί που εξέτασαν από την αρχή την υπόθεση, συγκέντρωσαν μαρτυρίες και καταθέσεις τόσο από τον κηδεμόνα του ζώου, όσο και από άτομα που το έβλεπαν συχνά στους δρόμους της Αράχωβας.

Σημαντικό ρόλο στην εξέταση της υπόθεσης έπαιξαν οι μαρτυρίες κατοίκων που είδαν την αγέλη των άγριων σκυλιών στην περιοχή της Αράχωβας.

Επίσης αναζήτησαν πληροφορίες από τους γιατρούς που εξέτασαν το ζώο και οι οποίοι έκαναν αναφορά στα σημάδια κακοποίησης που είχε.

Παράλληλα, είχαν στη διάθεσή τους τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκταφή του σκύλου και τις νέες καταθέσεις της κτηνιάτρου που εξέτασε πρώτη το άτυχο χάσκι.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπόθεση κακοποίησης του Όλιβερ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος. Εκατοντάδες πολίτες και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν ζητώντας απόδοση δικαιοσύνης για την κακοποίηση του χάσκι.

Κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη για την κακοποίηση και τον θάνατο του σκύλου.