Πάνω από 80% η μείωση του λαδιού στην Πελοπόννησο – Κινητοποιήσεις ελαιοπαραγωγών που ζητούν στήριξη

Πάνω από 80% η μείωση του λαδιού στην Πελοπόννησο – Κινητοποιήσεις ελαιοπαραγωγών που ζητούν στήριξη

«Με ψίχουλα δεν επιβιώνουμε», λένε

Προβλήματα λόγω της ακαρπίας της ελιάς αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ελαιόλαδου στην Πελοπόννησο και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, ζητώντας στήριξη.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας προκειμένου να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. «Με ψίχουλα δεν επιβιώνουμε», όπως ανέφεραν, βλέποντας μείωση της τάξης του 80% στην παραγωγή τους.

Ο εκπρόσωπος του αγροκτηνοτροφικού συλλόγου Αργολίδας, Διονύσης Γκόνης ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, σχετικά για το ζήτημα: «Μας είπαν ότι ο αντιπεριφερειάρχης μπορεί να κάνει κάποιες ενέργειες, το θέμα είναι ότι είναι τεράστιο το πρόβλημα που έχουμε φέτος εμείς οι ελαιοπαραγωγοί. Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τίποτα, είναι τόσο λίγο το λάδι που βγάλαμε. Το πρόβλημα είναι πώς θα συνεχίσουμε και πώς θα καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας; Ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει την ακαρπία, γι’ αυτό κι εμείς ζητούμε να μας δώσει 200 ευρώ το στρέμμα, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τα έξοδά μας και να καλλιεργήσουμε. Ζητάμε από το κράτος και την Περιφέρεια να μας βοηθήσουν και να μη φτάνει το λάδι σε αυτή την τιμή στους καταναλωτές».