Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση στην Αθήνα για τα 15 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – Αποκαθίσταται η κυκλοφορία

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση στην Αθήνα για τα 15 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – Αποκαθίσταται η κυκλοφορία

Μικρής έκτασης επεισόδια στην οδό Μπενάκη, όπου έβαλαν φωτιές σε κάδους και πέταξαν μολότοφ στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χρήση χημικών - Δείτε φωτογραφίες του News

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με κεντρικό σύνθημα «δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 18:00 στα Προπύλαια και λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία, μέρος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια, όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Κατευθυνόμενοι προς τα εκεί, ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους στην οδό Μπενάκη, έσπασε βιτρίνες σε δύο μαγαζιά στα Εξάρχεια και πέταξε μολότοφ κατά των αστυνομικών που απάντησαν με χημικά. Σημειώνεται ότι σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ άνοιξε ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα».

Νωρίτερα, στις 12:00 το μεσημέρι, μαθητές και φοιτητές, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 15 χρονων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό «Μοναστηράκι» και «Πανεπιστήμιο»

Άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό "Μοναστηράκι" και "Πανεπιστήμιο" με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. Όλοι οι σταθμοί είναι πλέον σε λειτουργία.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του News


Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος