Νεκρός σε αμπελώνα βρέθηκε ο 61χρονος απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε εξαφανιστεί στο Αίγιο

Νεκρός σε αμπελώνα βρέθηκε ο 61χρονος απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε εξαφανιστεί στο Αίγιο

Εντοπίστηκε σε ύπτια στάση και σε απόσταση 100 μέτρων από το αυτοκίνητό του - Ο θάνατός του οφείλεται σε έμφραγμα

Τραγικό τέλος είχε η αναζήτηση του 61χρονου απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλη Ματσάκου, που αγνοείτο από το απόγευμα της Κυριακής, όταν έφυγε από το σπίτι του στο Αίγιο για να πάει σε φαρμακείο, καθώς βρέθηκε νεκρός έξω από το χωριό Αρλα στη Δυτική Αχαΐα.

Καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη των ερευνών και τον εντοπισμό του ηλικιωμένου μέσα σε αμπελώνα από άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, σύμφωνα με πληροφορίες τoυ pelop.gr, ήταν η μαρτυρία πυροσβέστη κατοίκου της περιοχής που υπηρετεί στη ΒΙΠΕ Πατρών. Ο ένστολος είδε στις 11:20 το πρωί της Δευτέρας τη μαύρη Mercedes του 61χρονου να κινείται στο χωριό και εν συνεχεία να μπαίνει σ’ ένα χωματόδρομο. Η αξιοποίηση της πληροφορίας πριν τα μεσάνυχτα «οδήγησε» τα στελέχη της ΕΜΑΚ και τον «Τζόρνταν», τον εκπαιδευμένο σκύλο της Μονάδας, στο σημείο όπου κείτονταν νεκρός.

Η σορός που δεν έφερε εμφανή τραύματα, εντοπίστηκε σε ύπτια θέση, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το ΙΧ, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί λόγω των αυλακώσεων που είχαν προκληθεί στον δρόμο από τις βροχοπτώσεις. Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας που ανέλαβαν την υπόθεση, αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή η εγκληματική ενέργεια. Ο θάνατός του, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, οφείλεται σε έμφραγμα.

Τραγική ειρωνεία, λίγες ώρες πριν τη δήλωση εξαφάνισης στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας, ανιψιός του επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 61χρονο, με εκείνον στην ερώτηση πού βρίσκεται ν’ απαντά «στο Λόγγο, έρχομαι». Οπως φάνηκε εκ των υστέρων, τη στιγμή της συνομιλίας ο άνδρας βρισκόταν στον οικισμό «Λογγός» στη Δ. Αχαΐα, ωστόσο ο λάθος τονισμός της τοποθεσίας έδωσε την αίσθηση στον συνομιλητή του πως ήταν εντός των ορίων της Αιγιάλειας με αποτέλεσμα να τον αναζητούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αρχικά, οι έρευνες για τον εντοπισμό του επικεντρώθηκαν στην Ερυμάνθεια, με βάση το τελευταίο στίγμα που «έδωσε» το κινητό του τηλέφωνο προχθές το πρωί και συγκεκριμένα μεταξύ των περιοχών Διάσελο και Κορφοβούνι. Αναπάντητο ωστόσο παραμένει το ερώτημα τι ήταν αυτό που τον παρακίνησε να κατευθυνθεί από το Αίγιο σε περιοχές του Δήμου Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει πως ο άνδρας βρισκόταν σε σύγχυση, ενώ εικάζεται πως αποπροσανατολίστηκε εξαιτίας κάποιων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο 61χρονος Μιχάλης Ματσάκος είχε υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, ως διοικητής στην Τροχαία Πατρών, στο Α.Τ. Καλαβρύτων και ως υποδιευθυντής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, απ’ όπου και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του ταξίαρχου. Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη στη 1 μ.μ. στο Δαμακίνι Αιγιαλείας, τόπο καταγωγής του.