«Αστακός» αύριο η Αθήνα για τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

«Αστακός» αύριο η Αθήνα για τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Τα μέτρα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την επέτειο δολοφονίας του - Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν και πότε

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει σχεδιάσει η ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου.

Τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας θα βρίσκονται στους δρόμους, ενώ ελικόπτερα και drones θα δίνουν την εικόνα από αέρος, προκειμένου να κατευθύνουν της επίγειες δυνάμεις. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί φραγμοί και οι περιπολίες θα καθοριστούν ανάλογα με τα δρομολόγια των συγκεντρώσεων και πορειών. Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν και πότε

Με εντολή της Αστυνομίας αύριο Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι». Ειδικότερα, ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει στις 9:00 το πρωί και ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σε διάφορους οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που έχουν εξαγγελθεί για τη συμπλήρωση 15 ετών από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.