Πάνω από 4 χιλιάδες πρόστιμα «έκοψε» η Τροχαία Αττικής σε λιγότερο από μία εβδομάδα

Πάνω από 4 χιλιάδες πρόστιμα «έκοψε» η Τροχαία Αττικής σε λιγότερο από μία εβδομάδα

Αφορά το διάστημα από 27 Νοεμβρίου μέχρι 2 Δεκεμβρίου

Στην βεβαίωση 4.275 παραβάσεων, εκ των οποίων οι 169 επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις (πλημμελήματα), προχώρησε η διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σε 12.903 τροχονομικούς έλεγχους που διενεργήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 27-11 έως και 2-12-2023 στο πλαίσιο επιχειρησιακών δράσεων για την αντιμετώπιση - πρόληψη επικίνδυνων οδικών συμπεριφορών που συντελούν στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.

Αναλυτικά βεβαιώθηκαν οι κάτωθι παραβάσεις:

* Υπερβολική ταχύτητα: 494

* Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: 124 (εκ των οποίων 19 σε βαθμό πλημμελήματος)

* Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 39

* Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 136

* Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 112

* Χρήση κινητού τηλεφώνου: 73

* Ανασφάλιστα οχήματα: 52

* Επικίνδυνοι ελιγμοί: 13

* Επίδειξη ικανοτήτων/ Τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων: 4

* Πρόκληση θορύβου πέραν των επιτρεπομένων ορίων (ηχορύπανση): 52

* Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 3.176

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 357 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, 506 άδειες ικανότητας οδήγησης και 430 άδειες κυκλοφορίας, καθώς επίσης ακινητοποιήθηκαν 283 οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό 106 εξ αυτών.

Επισημαίνεται ότι από αστυνομικούς των Ο.Ε.Π.Τ.Α. συνελήφθη οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου διότι εντοπίσθηκε μέσω ειδικής ηλεκτρονικής τεχνικής συσκευής (radar εγκατεστημένο σε περιπολικό όχημα) να κινείται με ταχύτητα 251 χλμ/ώρα επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης 26,000 - ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία - υπερβαίνοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας.

Ο οδηγός με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση οδηγήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ περαιτέρω του επιβλήθηκαν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Όπως τονίζεται από την αστυνομία «οι δράσεις θα εξακολουθήσουν συστηματικά και εντατικά καθ' όλη τη επερχόμενη περίοδο».