Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες έως την Τετάρτη

Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες έως την Τετάρτη

Πότε και σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα

Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά προγνωστικά δεδομένα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες. Σύμφωνα δε με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 4 έως 7 βαθμών. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου σύμφωνα με την ΕΜΥ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια έως το μεσημέρι. Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως αργά το απόγευμα, ενώ από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με το meteo η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.