Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Απολογήθηκαν συμπληρωματικά 45 κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Απολογήθηκαν συμπληρωματικά 45 κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μέχρι την Τετάρτη θα βρεθούν ενώπιον των αρμόδιων ανακριτών και οι 105 συλληφθέντες

Για τρεις ημέρες θα περνούν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου ο ένας μετά τον άλλο οι 105 κατηγορούμενοι οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές καθώς φέρονται να εμπλέκεται στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον περασμένο Αύγουστο, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσούρη.

Οι κατηγορούμενοι , μεταξύ των οποίων 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας Αλβανικής καταγωγής, κλήθηκαν σε συμπληρωματική απολογία καθώς ασκήθηκε επιπλέον ποινική δίωξη για το αδίκημα της συμπλοκής με θανατηφόρο αποτέλεσμα ενώ έχουν προσωποποιηθεί επί μέρους πράξεις που αφορούν στο πλημμέλημα της φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι απολογίες των 45 κατηγορουμένων, στην πλειονότητά τους χούλιγκαν Κροάτες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που οδηγήθηκαν με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν τυπικές καθώς φέρονται να επέμειναν στα όσα ισχυρίστηκαν τον περασμένο Αύγουστο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από τους Κροάτες έχουν ‘ηδη καταθέσει αιτήσεις αποφυλάκισης οι οποίες θα μπουν στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης το επόμενο διάστημα.
Μετά την ολοκλήρωση των συμπληρωματικών τους απολογιών οι κατηγορούμενοι επέστεψαν στις φυλακές όπου κρατούνται.

Αύριο αναμένεται να απολογηθούν άλλοι 40 κατηγορούμενοι ενώ την Τετάρτη θα βρεθούν ενώπιον των αρμόδιων ανακριτών οι 20 τελευταίοι.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου