Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζει ο πατέρας της Ελπίδας Χούπα – Κλήθηκε να παραλάβει το πτυχίο της αδικοχαμένης κόρης του

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζει ο πατέρας της Ελπίδας Χούπα – Κλήθηκε να παραλάβει το πτυχίο της αδικοχαμένης κόρης του

Η ανάρτηση του Χρήστου Χούπα στο Facebook - Γιατί αρνείται να παραστεί στην τελετή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσαλονίκης

Το πτυχίο της αδικοχαμένης Ελπίδας Χούπα που έφυγε από τη ζωή στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023, θα απονείμει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην οικογένειά της.

Την είδηση γνωστοποίησε ο πατέρας της 28χρονης, Χρήστος Χούπας, ο οποίος όπως τόνισε στο μήνυμά του, δεν θα παρευρεθεί στην τελετή, ούτε ο ίδιος, ούτε η σύζυγός του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που κυριάρχησε αμέσως στο μυαλό μου, ήτανε ότι ενώ όλοι θα είναι μέσα στην τρελή χαρά για τις επιδόσεις του παιδιού τους και θα του εύχονται καλή σταδιοδρομία στη ζωή του, εγώ θα στέκομαι σαν σκιάχτρο με ένα άψυχο χαρτί στα χέρια, χωρίς παιδί να ευχηθώ. Κάποιοι φρόντισαν γι αυτό».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Χούπα: «Μου τηλεφώνησαν απο την Γραμματεία της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ για να μου γνωστοποιήσουν ότι την προσεχή Δευτέρα στις 4/12/23 θα γίνει η τελετή απονομής πτυχίων και αν μπορεί να παραβρεθεί κάποιος να παραλάβει το πτυχίο της Ελπίδας. Αυτό που κυριάρχισε αμέσως στο μυαλό μου ήτανε ότι ενώ όλοι θα είναι μέσα στην τρελλή χαρά για τις επιδόσεις του παιδιού τους και θα του εύχονται καλή σταδιοδρομία στη ζωή τους, εγώ θα στέκομαι σαν σκιάχτρο με ένα άψυχο χαρτί στα χέρια χωρίς παιδί να ευχηθώ. Κάποιοι φρόντισαν γι αυτό. Δεν θα πάμε με την γυναίκα μου τελικά. Θα είναι πολύ οδυνηρό και για τους δυό μας. Θα πάνε τα αδέρφια της που λόγω του νεαρού της ηλικίας, έχουν διαφορετικές ανοχές».