Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος για τη σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου παλαιοημερολογίτης ιερέας

Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος για τη σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου παλαιοημερολογίτης ιερέας

Τι υποστήριξε ο ρασοφόρος, ο οποίος έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοιες πράξεις

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του στην 5η ανακρίτρια Πειραιά ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας από τη Σαλαμίνα, που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως δεν αποδέχεται τις αξιόποινες πράξεις, έτσι όπως περιγράφονται στο κατηγορητήριο. Ειδικότερα, φέρεται να υποστήριξε, ότι το παιδί δεν έχει κάνει σωστές περιγραφές, ενώ δεν θα του έκανε κακό από τη στιγμή που το παιδί ανήκει στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, ο κατηγορούμενος προέβη στις εν λόγω πράξεις κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο. Ο συγκεκριμένος ιερέας, ο οποίος είναι πατέρας δυο παιδιών, το 2018 είχε κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα σε βάρος ενός άλλου ανήλικου αγοριού και το 2021 καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη. Ωστόσο άσκησε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δίκη του σε δεύτερο βαθμό, η οποία δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.