Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τα «Νικολοβάρβαρα» σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τα «Νικολοβάρβαρα» σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά

Η εκτίμηση του διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Μια πρώτη εκτίμηση για τον καιρό που θα επικρατήσει το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου στη χώρα, έδωσε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, το επόμενο δεκαήμερο θα πέσει η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ αναμένονται βροχές πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα «Νικολοβάρβαρα», όπως αποκαλείται το τριήμερο απο 4 Δεκεμβρίου που γιορτάζει η Αγία Βαρβάρα έως τις 6 Δεκεμβρίου που γιορτάζει ο Άγιος Νικόλαος, με τον υδράργυρο να επανέρχεται -όπως αναφέρει- σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ από αύριο 1η Δεκεμβρίου έως την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-12-2023

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά, τους 20 με 22 στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 21 με 23 στα νησιά του Αιγαίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 02-12-2023

Σε όλη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Ασθενείς τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα δυτικά, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 03-12-2023

Στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά τις πρωινές ώρες στα βόρεια έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-12-2023

Άστατος καιρός με αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.