O 6χρονος Λίνος χρειάζεται την βοήθεια όλων μας: Έχει κάνει 36 χειρουργεία – «Είναι ένα παιδάκι που μάχεται πολύ δυνατά» λέει η μητέρα του

O 6χρονος Λίνος χρειάζεται την βοήθεια όλων μας: Έχει κάνει 36 χειρουργεία – «Είναι ένα παιδάκι που μάχεται πολύ δυνατά» λέει η μητέρα του

Ο οργανισμός «Πράξη Αγάπης» έχει ξεκινήσει καμπάνια στήριξης για το μικρό αγόρι

Τη στήριξη του κόσμου για να μπορέσει ο 6χρονος γιος της Λίνος που έχει υποβληθεί ήδη σε 36 χειρουργεία στο κεφάλι να συνεχίσει τη «μάχη» του ζητάει η μητέρα του. Εξηγώντας πως είναι ένα παιδάκι που παλεύει από την πρώτη στιγμή της γέννησής του απευθύνει έκκληση σε όσους μπορούν να σταθούν στο πλευρό του και να τον βοηθήσουν στον δύσκολο αγώνα του.

Ο οργανισμός «Πράξη Αγάπης» έχει ξεκινήσει καμπάνια στήριξης για το 6χρονο αγόρι και η μητέρα του Ρέα σε βίντεο που αναρτήθηκε TikTok μιλάει για την περιπέτειά του.

Όπως έχει πει και στο Newsbeast η μητέρα του Λίνου το αγόρι που γεννήθηκε πρόωρα όταν ήταν μόλις 2 ημερών, εμφάνισε αιμορραγία στον εγκέφαλο, που σύντομα εξελίχθηκε σε υδροκέφαλο. Χρειάστηκε να περάσει το πρώτο χρονικό διάστημα της ζωής του στην εντατική, ενώ όταν ήταν μόλις 1,5 μηνός προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα.

 

Αν και οι γιατροί δεν ήταν αισιόδοξοι για την κατάστασή του, κατάφερε να τους διαψεύσει και να αποδείξει πως είναι μαχητής.

Πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε να υποβάλλεται σε ειδικές ασκήσεις φυσιοθεραπείας, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και νευροκινητικής θεραπείας, και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα αυτής της συντονισμένης προσπάθειας είναι θεαματικά, ενώ κατάφερε να κάνει τα πρώτα του βήματα και να πει τις πρώτες του λεξούλες.

«Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για μια τόσο μεγάλη διαδικασία»

«Έπρεπε να παρέμβουμε νευροχειρουργικά. Στον πρώτο κύκλο χειρουργείων δεν ήμασταν προετοιμασμένοι φυσικά αλλά επειδή ήταν ο πρώτος κύκλος καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και στα έξοδα των χειρουργείων και στα έξοδα της αποκατάστασης του παιδιού όπως μπορούσαμε. Αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία και τα σχετικά» υπογραμμίζει η μητέρα του αγοριού σε βίντεο που ανέβηκε στον λογαριασμό του οργανισμού «Πράξη Αγάπης» στο TikTok.

«Αυτή τη φορά δυστυχώς το αποθεματικό τελείωσε πάρα πολύ γρήγορα. Δηλαδή δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για μια τόσο μεγάλη διαδικασία» επισημαίνει αναφερόμενη στον δεύτερο κύκλο χειρουργείων που ξεκίνησε τρία χρόνια μετά τον πρώτο.

«Ο Λίνος είναι ένα παιδάκι που μάχεται πολύ δυνατά και δίνει δύναμη και σε εμάς τους ίδιους, δηλαδή, τους γονείς του» δηλώνει η μητέρα του Λίνου.

@praxiagapis Μετά από 36 χειρουργεία δίνει μαθήματα ζωής σε όλους μας! Στη τρυφερή ηλικία των 6 ετών έχει ήδη υποβληθεί σε 36 χειρουργεία. Οι γονείς του Λίνου έχουν πουλήσει ό,τι περιουσιακό στοιχείο είχαν, προκειμένου να ανταποκριθούν κάθε φορά στις επεμβάσεις και θεραπείες τις οποίες έπρεπε να πραγματοποιεί ο μικρός. Ο Λίνος έχει ολοκληρώσει δύο μεγάλους κύκλους χειρουργείων. Ο πρώτος κύκλος ήταν διαχειρίσιμος από οικονομικής απόψεως, αφού τότε είχαν εξαργυρώσει κάθε διαθέσιμο πόρο που διέθεταν, ώστε να ανταπεξέλθουν. Ο δεύτερος, όμως, κύκλος χειρουργειών δεν έχει πληρωθεί και το κόστος που υπάρχει στην Κλινική, καθώς και το κόστος των εξειδικευμένων θεραπειών που χρειάζεται τώρα για την αποκατάστασή του (Νευρομυϊκή Αναδιοργάνωση) σχηματίζουν ένα υπέρογκο ποσό για την οικογένεια! Η ζωή του Λίνου βασίζεται στις θεραπείες που πρέπει να πραγματοποιήσει!!! Βρίσκεται στα χέρια όλων μας! Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους γονείς και στον μικρό αγωνιστή. Η αγάπη γίνεται δύναμη. Βασιζόμαστε σε σας. Μπορείτε να βρείτε την εκστρατεία του Λίνου μπαίνοντας στο site μας στις ΕΝΕΡΓΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ! #φοργιου #foryou #foryourpage #fy #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος - praxiagapis

 

«Εύχομαι και με τη στήριξη όλων θα καταφέρουμε και πάλι να γίνουμε ακόμα καλύτεροι από πριν. Ακόμα καλύτεροι! Και να παίζουμε ακόμα πιο εύκολα με τους φίλους μας» κλείνει την έκκληση για βοήθεια η μητέρα του Λίνου εκφράζοντας εκ των προτέρων το ευχαριστώ της σε όσους βοηθήσουν.

«Η ζωή του Λίνου βασίζεται στις θεραπείες που πρέπει να πραγματοποιήσει!!! Βρίσκεται στα χέρια όλων μας! Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους γονείς και στον μικρό αγωνιστή. Η αγάπη γίνεται δύναμη. Βασιζόμαστε σε σας» αναφέρει από την πλευρά της η οργάνωση «Πράξη Αγάπης» παραπέμποντας στην εκστρατεία για τον Λίνο.