Σκουλήκια στο σχολικό γεύμα 6χρονου μαθητή βρήκε η μητέρα του στη Γλυκή Θεσπρωτίας

Σκουλήκια στο σχολικό γεύμα 6χρονου μαθητή βρήκε η μητέρα του στη Γλυκή Θεσπρωτίας

Η καταγγέλλουσα προτίθεται να φθάσει το θέμα έως το υπουργείο Παιδείας

Την ύπαρξη σκουληκιών σε παρασκευασμένο φαγητό που διανεμήθηκε την περασμένη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου σε μαθητές Δημοτικού, μεταξύ των οποίων ήταν και ο 6χρονος γιος της, κατήγγειλε μητέρα από τη Γλυκή Θεσπρωτίας.

Όπως εξηγεί η ίδια στο paramythia-online.gr, οι αρμόδιες αρχές ενημερώθηκαν άμεσα, συμπεριλαμβανομένου του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου και της δημοτικής αρχής. Τα σκουλήκια βρέθηκαν σε πένες ολικής με σάλτσα ντομάτας και λαχανικών. Η μητέρα που δημοσιοποίησε το γεγονός μέσω της τοπικής ιστοσελίδας, προτίθεται να υποβάλει καταγγελία για το σχολικό γεύμα με τα σκουλήκια στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και στο υπουργείο Παιδείας.

Σε δηλώσεις του o δήμαρχος Σουλίου, Ιωάννης Καραγιάννης, χαρακτηρίζει το περιστατικό ως πρωτάκουστο και εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του, καλώντας σε αυστηρούς ελέγχους, για να αποτραπεί επανάληψη παρόμοιων περιστατικών. Ειδικότερα, ο δήμαρχος ζήτησε αυστηρούς υγειονομικούς ελέγχους και εποπτεία στις εταιρείες παρασκευής φαγητού και σίτισης των μαθητών των δημοτικών σχολείων. Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί και από την επιτροπή παιδείας του δήμου Σουλίου.