Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ορίστηκε η δίκη στις 8 Ιανουαρίου

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ορίστηκε η δίκη στις 8 Ιανουαρίου

Στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 26 πρόσωπα μεταξύ των οποίων η μητέρα του παιδιού αλλά και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης, Ηλίας Μίχος

Η σοκαριστική υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο την 12χρονη από τον Κολωνό θα αναβιώσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στις 8 Ιανουαρίου 2024. Στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 26 πρόσωπα μεταξύ των οποίων η μητέρα του παιδιού αλλά και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης, Ηλίας Μίχος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα κεντρικό ρόλο στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης είχαν ο επιχειρηματίας αλλά και η μητέρα στην οποία εκτός από την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας της αποδίδεται και η διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκου.

Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου κρίνουν πως η 37χρονη μητέρα της ανήλικης διέθετε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, έναντι αμοιβής, ηλεκτρονικό υλικό με την κόρη της γυμνή. Στο βούλευμα που αριθμεί 266 σελίδες περιγράφεται με λεπτομέρειες το δράμα του παιδιού και ο τρόπος με τον οποίο ο Ηλίας Μίχος φέρεται να το κακοποιούσε και να το εξέδιδε.

Σύμφωνα με το βούλευμα, τον Απρίλιο του 2022, ο κατηγορούμενος «την οδήγησε στην αποθήκη του καταστήματός του με την πρόφαση να καθαρίσει και, αφού της προκάλεσε τρόμο και ανησυχία για τη ζωή της και τη σωματική της ακεραιότητα με την επίδειξη όπλου και μαχαιριών που κατείχε, καθώς και με την απειλή ότι, αν δεν ανεχθεί τις ασελγείς του πράξεις, θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένειά της ή θα διαδώσει ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά, κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της και να την εξαναγκάσει να ανεχθεί κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις».

Η σεξουαλική κακοποίηση επαναλήφθηκε τόσο στο κατάστημα, όσο και σε οίκο ανοχής στον Κεραμεικό, όπου ο ίδιος οδήγησε τη 12χρονη, με την οποία «αφού συνευρισκόταν ερωτικά μαζί της, κατόπιν την εξανάγκαζε να συνευρεθεί ερωτικά εντός δωματίου του οίκου ανοχής με άλλους περίπου πέντε άνδρες κάθε φορά, τους οποίους είχε επιλέξει και ενημερώσει, ώστε να βρίσκονται στον οίκο ανοχής για τον σκοπό αυτό. Κατόπιν κατέβαλαν σε αυτόν άγνωστο χρηματικό ποσό ως αμοιβή για την ερωτική συνεύρεσή τους με την ανήλικη», περιγράφεται στο βούλευμα.

Ο 54χρονος κατηγορείται ότι εξώθησε τη 12χρονη στην πορνεία κλείνοντάς της τα ραντεβού και μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Blindchat, στην οποία ο ίδιος υποδυόταν την ανήλικη.

«Την προέτρεψε και την εξανάγκασε να έλθει σε σεξουαλική επαφή πλέον των έντεκα περιπτώσεων με άγνωστους άνδρες… Κανόνιζε τη συνάντηση με την ανήλικη σε χώρο παρακείμενο του καταστήματός του, όπου αυτός την οδηγούσε και κατόπιν την παραλάμβαναν οι άγνωστοι άνδρες με το αυτοκίνητό τους και την πήγαιναν σε έτερη τοποθεσία την οποία αυτός είχε υποδείξει, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά εντός του οχήματός τους, έναντι 50 ευρώ τη φορά. Η ανήλικη του κατέβαλλε τα ποσά που εισέπραττε».

Στις ηλεκτρονικές συσκευές που εξετάστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, βρέθηκαν 58 φωτογραφίες αλλά και βίντεο της ανήλικης, τα οποία, σύμφωνα με την κατηγορία , ο 54χρονος προμηθεύτηκε, κατείχε και διένειμε.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου