Σάκης Αρναούτογλου: Επιδείνωση του καιρού με τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις βοριάδες, βροχές και χιόνια στα βόρεια

Σάκης Αρναούτογλου: Επιδείνωση του καιρού με τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις βοριάδες, βροχές και χιόνια στα βόρεια

Πότε θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα

Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου, κυρίως από πλευράς ανέμων αλλά και φαινομένων.

Το Σάββατο τα πιο έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες, ακολουθώντας πορεία από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά.

Μπόρες, βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν ανά περιόδους τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Από τις βραδινές ώρες μάλιστα θα έχουμε χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές στα 600 μέτρα υψόμετρο στη βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο, αναφέρθηκε στην ΕΡΤ.

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής ο ήλιος θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι και το κρύο θα είναι ιδιαίτερα αισθητό.

Η Αττική θα έχει αρχικά λίγα σύννεφα και κάποιες τοπικές μπόρες μετά το μεσημέρι στα πιο βορειοδυτικά τμήματα. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα εκδηλωθούν μπόρες, βροχές και καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα ενισχυθούν προς το απόγευμα φτάνοντας τα 7 με 8 -τοπικά και 9- μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 15 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα έχουμε τοπικές μπόρες οι οποίες όμως θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Προς το απόγευμα θα εκδηλωθούν μπόρες, βροχές και καταιγίδες, και χιονοπτώσεις στα βόρεια πάνω από τα 800 μέτρα. Τις βραδινές ώρες θα έχουμε πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερα υψόμετρα, και χιονόνερο στα πεδινά.
Οι άνεμοι δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 9 με 10 μποφόρ αργά το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά η αισθητή θερμοκρασία τις βραδινές ώρες δεν θα ξεπεράσει τους -2 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου: