Καταγγελία σοκ μητέρας 16χρονου που δέχτηκε επίθεση σε ειδικό σχολείο στην Πάτρα – «Του έσπασαν τη γνάθο»

Καταγγελία σοκ μητέρας 16χρονου που δέχτηκε επίθεση σε ειδικό σχολείο στην Πάτρα – «Του έσπασαν τη γνάθο»

«Τους έλεγα ότι το παιδί μου απειλείται και αυτό που μου έλεγε η διεύθυνση είναι ότι τους απασχολώ...»

Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το «φως» και αφορούν την επίθεση που δέχτηκε 16χρονος ο οποίος φοιτεί σε ειδικό σχολείο στην ΠάτραΌπως εξηγεί η μητέρα του ο γιος της δέχεται απειλές εδώ και δύο χρόνια.

Στις 9 Νοεμβρίου στον νεαρό επιτέθηκαν τρεις συμμαθητές του οι οποίοι τον χτύπησαν βάναυσα με αποτέλεσμα να υποστεί η γνάθος του αιμάτωμα και κάταγμα.

Το ειδικό σχολείο όπου φοιτεί το παιδί όπως ανέφερε η μητέρα του μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (24/11) στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο έχει και ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς ωστόσο δεν έπραξαν αναλόγως για να αποτρέψουν το περιστατικό.

«Ο γιος μου εδώ και δύο χρόνια είχε προβλήματα με 3 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο. Τον ενοχλούσαν, τον έβριζαν, έβριζαν την οικογένειά μας, απειλούσαν με ξύλο ακόμα και όταν τον συναντούσαν έξω από το σχολείο και όλο αυτό άνευ λόγου. Είχαν στοχοποιήσει το παιδί και φέρονταν έτσι. το είχα αναφέρει σε δασκάλους και διευθυντές, ήμουν και επανειλημμένα έξω απ΄ το σχολείο, παρέμενα εκεί σε όλο το σχολικό ωράριο για να βλέπω τι γίνεται. Είχα συνεχόμενες συναντήσεις όποτε ήθελαν οι καθηγητές και οι κοινωνικές υπηρεσίες. Πήγαινα και από μόνη μου και τους "ενοχλούσα", μιλούσα για το συμβάν και στην προηγούμενη και την τωρινή διεύθυνση του σχολείου», είπε αρχικά.

«Τους έλεγα ότι το παιδί μου απειλείται από μία ομάδα μαθητών, ότι τον απειλούν, θέλουν να τον χτυπήσουν και αυτό που μου έλεγε η διεύθυνση και μου έλεγαν ότι τους απασχολώ από το στήσιμο της σχολικής γιορτής και άλλων δραστηριοτήτων», συμπλήρωσε η κα Μαρία.

«Τους έδωσαν διήμερη αποβολή…»

Η μητέρα του μαθητή επεσήμανε πως από μετά τη δημοσίευση του περιστατικού, η διεύθυνση πήρε ανεπαρκή, σύμφωνα με την ίδια, μέτρα.

«Από εδώ και πέρα πήγα το παιδί μου στο νοσοκομείο, πήγα στην Ασφάλεια Πατρών όπου κατέγραψαν το συμβάν, μίλησα με τον εισαγγελέα υπηρεσίας. Η Διεύθυνση επικοινώνησε μαζί μου και μου είπαν ότι σε μία έκτακτη σύσκεψη έδωσε 2ήμερη αποβολή και ότι μετέφερε το τμήμα του παιδιού που ήταν ο κύριος υπεύθυνος με 8 χιλιόμετρα απόσταση. Οι άλλοι δύο ως συνεργοί παρέμειναν στο σχολείο μας. κάθε παιδί περνά την εφηβεία του και προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κάθε πρόβλημα. Οι κοινωνικές υπηρεσίες όταν πήγαινα επί 2 χρόνια τι έκαναν; Οι γονείς πολλές φορές είμαστε η μεγάλη πληγή του σχολείου» δήλωσε κλείνοντας.