«Δράκος» των Εξαρχείων: Γιατί δεν ήταν καταζητούμενος ο 23χρονος Σύρος

«Δράκος» των Εξαρχείων: Γιατί δεν ήταν καταζητούμενος ο 23χρονος Σύρος

Η αδράνεια του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού και οι 33 αλλοδαποί με περιοριστικούς όρους που αγνοούνται τα ίχνη τους

Τους λόγους για τους οποίους αδράνησε το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού να κηρύξει καταζητούμενο τον «Δράκο» των Εξαρχείων, αποκάλυψε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή Live News, ο 23χρονος Σύρος που κατηγορείται για έξι απόπειρες βιασμού στο κέντρο της Αθήνας, είχε δηλώσει πως διέμενε στο ΚΥΤ Μαλακάσας, ωστόσο αποδεικνύεται, ότι ουδέποτε έμενε εκεί ή είχε παρουσιαστεί στο συγκεκριμένο κέντρο παραμονής. Το ίδιο κέντρο παραμονής έχουν δηλώσει ως τόπο διαμονής άλλοι 40 αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν περιοριστικούς όρους. Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, από τους 40 οι 33 έχουν εξαφανιστεί και δεν δίνουν το παρών.

Σημειώνεται, πως το Τμήμα Ασφαλείας του Ωρωπού είχε ειδοποιήσει με έγγραφο τις δικαστικές αρχές για την εξαφάνιση του 23χρονου, με 3-4 μήνες καθυστέρηση. Σε αυτό το έγγραφο, το οποίο εστάλη στις 21 Νοεμβρίου 2021, δεν αναφερόταν μόνο ο 23χρονος, αλλά και άλλοι αλλοδαποί. Την ίδια στιγμή τονίζεται, πως οι δικαστικές αρχές κατακλύζονται από τέτοιες ειδοποιήσεις και σπάνια αντιδρούν, παρά μόνο εάν πρόκειται για κάτι έκτακτο. Αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας ήταν ο 23χρονος να κυκλοφορεί ελεύθερος και να μην είναι καταζητούμενος.