Στον εισαγγελέα ο «Δράκος» των Εξαρχείων – Συγκλονίζει η μαρτυρία 26χρονης που δέχθηκε επίθεση

Στον εισαγγελέα ο «Δράκος» των Εξαρχείων – Συγκλονίζει η μαρτυρία 26χρονης που δέχθηκε επίθεση

«Τον είδα να αυτοϊκανοποιείται. Έτρεξε κατά πάνω μου και μου έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Πάλεψα μαζί του και έφυγε»

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί ο 23χρονος Σύρος, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης 21 Νοεμβρίου στην πλατεία Κάνιγγος και αναγνωρίστηκε ως ο αποκαλούμενος «Δράκος» των Εξαρχείων.

Είχαν προηγηθεί έξι καταγγελίες από πέντε γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι, για τις επιθέσεις που δέχτηκαν. Όλες, όπως ανέφεραν, πάλεψαν μαζί του και κατάφεραν να αποφύγουν τον βιασμό μετά από μάχη. Από τον έλεγχο στο φάκελο του δράστη, διαπιστώθηκε πως βρισκόταν στη φυλακή για σεξουαλικά αδικήματα και επιθέσεις μέχρι τον περασμένο Αύγουστο. Είχε συλληφθεί για απόπειρα βιασμού μιας γυναίκας 76 ετών στον Άλιμο και μίας 13χρονης και βρέθηκε προφυλακισμένος στις φυλακές Γρεβενών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο 22χρονος τον Αύγουστο του 2022 «Δράκος» οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών, αλλά έπειτα από 12 μήνες προφυλάκισης, έπρεπε να αποφασιστεί, όπως προβλέπει ο νόμος, η παράταση ή μη της κράτησης του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τον Ιούλιο του 2023 αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την αποφυλάκισή του. Με την αποφυλάκιση του επιβλήθηκαν και κάποιοι περιοριστικοί όροι. Θα έπρεπε να εμφανίζεται στο Α.Τ. της βορειοανατολικής Αττικής, αλλά δεν έδωσε ποτέ το παρών και δεν κηρύχθηκε επίσης ποτέ ως καταζητούμενος.

Οι επιθέσεις

Μία από τις επιθέσεις σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου σε βάρος 29χρονης ιατρού στην είσοδο πολυκατοικίας στα Εξάρχεια, όπου η νεαρή γυναίκα περίμενε να πάρει το ασανσέρ. Ο νεαρός από την Συρία παρά την αποτυχημένη απόπειρά του, παρέμεινε στην περιοχή και συνέχισε τη δράση του. Ο νέος κύκλος των επιθέσεων του ξεκίνησε ωστόσο σχεδόν δύο μήνες μετά την αποφυλάκισή του.

Στις 24 Οκτωβρίου επιτέθηκε σε γυναίκα στην Γλυφάδα και απομακρύνθηκε από το σημείο της επίθεσης με γρήγορα βήματα από την περιοχή. Το θύμα έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία, αλλά από την ταραχή δεν ήταν σε θέση να περιγράψει τα χαρακτηριστικά του 23χρονου δράστη. «Κατάλαβα ότι με ακολουθούσε και άρχισα να τρέχω. Εκείνος όμως επιτάχυνε. Τον είδα να αυτοϊκανοποιείται. Έτρεξε κατά πάνω μου και μου έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Πάλεψα μαζί του και έφυγε» είπε.

Δεύτερος στόχος του 23χρονου ήταν η γιατρός στην είσοδο πολυκατοικίας στα Εξάρχεια στις 16 Νοεμβρίου. Στις 18 Νοεμβρίου στις 2:30 το μεσημέρι, θύμα ήταν ένα 13χρονο κορίτσι, που δέχτηκε επίθεση στις σκάλες γυμναστηρίου στα Εξάρχεια. Ακολούθησε η πισώπλατη επίθεση σε 29χρονη που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής και 10 λεπτά αργότερα ακόμα μία σε 27χρονη γυναίκα και πάλι σε δρόμο των Εξαρχείων.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα θύματα βρέθηκαν να παλεύουν με τον δράστη, που κάποια στιγμή έφευγε υπό τον φόβο της σύλληψης. Ο νεαρός με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, πήρε το απόγευμα της Τετάρτης τον δρόμο για τον εισαγγελέα, που θα αποφασίσει για την τύχη του.

«Του φώναζα ότι θα πάρω την Aστυνομία»

Μία 26χρονη μίλησε στο MEGA και περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε, από την παρολίγον επίθεση που θα δεχόταν από τον «Δράκο» των Εξαρχείων. «Με ακολούθησε από το αμάξι. Μιλάγαμε στα αγγλικά. Του φώναζα, ότι θα πάρω την Aστυνομία. Τότε, βγήκε ένας κύριος από το μπαλκόνι και του είπε "τι κάνεις εδώ;". Εγώ του είπα, ότι αυτός ο άνθρωπος με ακολουθεί. Του λέει "φύγε". Αυτός δεν έφευγε και του λέει ο άνδρας "φύγε μη κατέβω κάτω και γίνει χαμός" και τότε ο άλλος ενοχλημένος έφυγε. Εμένα, δε μου έκανε κάποια επίθεση, αλλά με ακολουθούσε. Όποτε στεκόμουν, στεκόταν κι αυτός. Όποτε έστριβα, έστριβε κι αυτός» ανέφερε η 26χρονη.

Η νεαρή γυναίκα συνέχισε περιγράφοντας: «Με πλησίασε. Να’ ναι καλά ο άνθρωπος που πήγε και τον έδιωξε. Πριν μία εβδομάδα, ήταν μεσάνυχτα και κράταγε μια μπύρα στο χέρι. Πήγα στην αστυνομία και τον ταυτοποίησα χθες». Καταλήγοντας τόνισε: «Στις κοπέλες να πω να είναι γενικά με λίγο τσαμπουκά γιατί οι περισσότεροι είναι θρασύδειλοι. Σε καμία περίπτωση δεν φταίνε αυτές ό,τι και να κάνουν. Εγώ ήμουν ενοχλημένη κιόλας, ήταν μικρόσωμος. Αν ήταν πιο μεγάλος σίγουρα θα ήμουν πιο φοβισμένη αλλά, όχι δεν έδειξα σε καμιά περίπτωση φοβισμένη».

Οι καταγγελίες άλλης μίας γυναίκας εξετάζονται από τις Αρχές.