Προσποιούταν τον αστυνομικό και βίασε με την απειλή όπλου δύο γυναίκες

Προσποιούταν τον αστυνομικό και βίασε με την απειλή όπλου δύο γυναίκες

Ο δράστης έπειθε τα θύματα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας γνωριμιών να συναντηθούν σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Ένας ημεδαπός άνδρας συνελήφθη στην Καβάλα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό, αντιποίηση Αρχής, ληστεία, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε, ότι ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα από 2 και 20 Νοεμβρίου προσέγγισε δύο γυναίκες μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας γνωριμιών και τις έπεισε να συναντηθούν σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Κατά τη συνάντησή τους ο δράστης προσποιούμενος τον αστυνομικό και με την απειλή όπλου τις εξανάγκαζε σε ασελγείς πράξεις. Ακολούθως, στη μία περίπτωση με τη χρήση βίας αφαίρεσε από την κατοχή της παθούσας χρηματικό ποσό, ενώ στην άλλη περίπτωση αποχωρώντας από το διαμέρισμα αφαίρεσε από την κατοχή της δεύτερης παθούσας χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα.

Έπειτα από καταγγελία από τη μία παθούσα, ότι ο δράστης επιχείρησε εκ νέου να προχωρήσουν σε συνάντηση, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από τους ανωτέρω αστυνομικούς σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, όπου ο δράστης εντοπίσθηκε και συνελήφθη. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι απομίμησης και τα δύο αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους.

H σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.