Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από αυτοπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε φωτογραφίες του News

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από αυτοπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε φωτογραφίες του News

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν πολλοί κλάδοι αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο

Aπεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν πολλοί κλάδοι αυτοαπασχολούμενων αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Από το πρωί της Τετάρτης βρίσκεται σε εξέλιξη η 24ωρη απεργία του κλάδου των ταξί, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Πέμπτης. Στην Αθήνα βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Δεκάδες φορείς αυτοαπασχολούμενων ελεύθερων επαγγελματιών έχουν ανακοινώσει συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος οι ακόλουθοι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς:

Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. Συμβολικά θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου ενόψει της κινητοποίησης, οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική «καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους», τόνισε οι εκπρόσωποι των αυτοπασχολούμενων.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος