«Προδόθηκα και εκδικήθηκα», λέει η 19χρονη που έκαψε το σπίτι φίλης της λόγω ερωτικής αντιζηλίας

«Προδόθηκα και εκδικήθηκα», λέει η 19χρονη που έκαψε το σπίτι φίλης της λόγω ερωτικής αντιζηλίας

«Έβαλα οινόπνευμα σε όλο το σπίτι, παντού, στο πάτωμα, την τουαλέτα. Άναψα τον αναπτήρα και πήρε φωτιά»

Μεγάλο προβληματσμό έχει προκαλέσει στην Χαλκιδική η 19χρονη που έβαλε φωτιά και έκαψε ολοσχερώς το σπίτι παιδικής της φίλης, η οποία φέρεται να είχε κοιμηθεί με το αγόρι της πρώτης, υποστηρίζοντας ότι ένιωσε προδομένη. Μάλιστα, τιμωρήθηκε από το δικαστήρο με 5 χρόνια κάθειρξη.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Tlive», είπε πως «ζήλεψα και ένιωθα προδομένη από τη φίλη μου. Αποφάσισα να την εκδικηθώ με τη φωτιά στο σπίτι».

Σύμφωνα με την ίδια, είχε βγει το αγόρι της, την φίλη της, μια ακόμη κοπέλα και ένα αγόρι για νυχτερινή έξοδο, όταν θεώρησε πως ο σύντροφος της έδειξε ερωτικό ενδιαφέρον στο θύμα.

«Έγινε ότι έγινε εκεί πέρα, τα έβλεπα τα πράγματα λίγο σκούρα εκεί. Να πειράζονται οι δυο τους, δεν ήταν μεθυσμένη, ήταν μέσα στην όρεξη, μιλούσε και γελούσε. Κι εγώ ήθελα να πάω σπίτι, αλλά αποφασίσαμε να κάτσουμε κι άλλο. Εγώ ήθελα να φύγουμε στο σπίτι και λέω στην άλλη φίλη μου πάμε να φύγουμε. Όπως φεύγαμε, αυτοί βρήκαν την ευκαιρία, πήραν το μηχανάκι και έφυγαν κατευθείαν. Ακούμε το μηχανάκι που περνάει από τον πάνω δρόμο. Κατάλαβα ότι υπάρχει ερωτικό ενδιαφέρον και για αυτό ήθελα να φύγω. Πειραζόντουσαν και εγώ το έβλεπα», είπε χαρακτηριστικά.

«Της έστειλα μήνυμα “θα σου σπάσω το σπίτι”»

Στη συνέχεια, ανέφερε πως «μας είπε ότι πάει να πάρει μπύρες και την περιμέναμε στο σπίτι. Στο σπίτι δεν ήρθε ποτέ. Πήγαμε μέχρι το περίπτερο και για απορία περνάμε από το σπίτι του αγοριού μου και είδα τα παπούτσια της μέσα. Χτυπάω την πόρτα και κλείνει το πατζούρι, εκεί καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν μου άνοιγαν την πόρτα, ενώ μόλις είχα φτάσει σπίτι. Δεν φώναζα για να μην κάνω φασαρία στους γείτονες, αλλά χτυπούσα την πόρτα και το πατζούρι».

«Της έστειλα μήνυμα ότι “θα σου σπάσω το σπίτι”. Αλλά μετά τα σκέφτηκα αλλιώς. Είπα στη φίλη μου να πάρουμε οινόπνευμα και πήγα να πάρω. Πήγαμε στο σπίτι και έγινε ότι έγινε. Μπήκα από το μπαλκόνι, παρότι εκείνη λέει πως ήταν κλειστό το παράθυρο, ήταν ανοιχτό, δεν έσπασα κάτι», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έπειτα, περιγράφοντας τον τρόπο που έβαλε τη φωτιά, είπε ότι «έβαλα οινόπνευμα σε όλο το σπίτι, παντού, στο πάτωμα, την τουαλέτα. Άναψα τον αναπτήρα και πήρε φωτιά. Ζήλεψα και δεν ήταν ότι καλύτερο για αυτόν που αγαπούσες τότε, ένιωθες ερωτευμένη, να πάει με την φίλη σου. Μου φάνηκε σαν να με πρόδωσε. Σκεφτόμουν “άντε αυτός, αλλά η φίλη μου;”»

«Δεν ήξερα ότι υπήρχε κόσμος πάνω. Μου είχε πει ότι θα πάνε πάνω, επειδή θα είναι μόνοι τους. Όταν εννοούσε όλοι, νόμιζα όλοι όλοι. Μου είπε ότι μπορούμε να κάτσουμε, να κάνουμε φασαρία, να βάλουμε μουσική, που να σκεφτώ. Δεν τόλμησα να γυρίσω το κεφάλι να δω τι γινόταν πίσω», σημείωσε στις δηλώσεις της, αναφέροντας πως έχει μετανιώσει για ότι έκανε.

Το χρονικό του δράματος

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου του 2021, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Οι κατηγορούμενες -τότε ανήλικες-, μαζί με το θύμα και την υπόλοιπη παρέα τους είχαν βγει για βραδινή διασκέδαση και αφού κατανάλωσαν ποσότητες αλκοόλ, κάποια στιγμή παρεξηγήθηκαν γιατί κατάλαβαν ότι ο σύντροφος της 17χρονης έδειξε ερωτικό ενδιαφέρον για το θύμα.

Η παθούσα αποχώρησε με τη μοτοσυκλέτα του φίλου της 17χρονης, με τις κατηγορούμενες να πιστεύουν ότι θα την μεταφέρει έως το σπίτι της, ωστόσο οι δύο τους κατέληξαν στο διαμέρισμα του νεαρού. Οι δύο νεαρές μετέβησαν στην οικία που διέμενε το θύμα με την οικογένειά της και όταν χτύπησαν την πόρτα και δεν τους άνοιξε κάνεις, ακολούθως πήγαν σε κοντινό κατάστημα ψιλικών από όπου προμηθεύτηκαν δύο μπουκάλια καθαρό οινόπνευμα, με τις κινήσεις τους να καταγράφονται από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης.

Οι δύο νεαρές με «μπροστάρισσα» την 17χρονη που αισθάνθηκε προδομένη από τη φίλη της και τον σύντροφό της, επέστρεψαν στην οικία του θύματος και κατάφεραν να το βάλουν φωτιά, με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς μέχρι να φτάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Από το αδιανόητο συμβάν κινδύνεψαν άμεσα η θεία του θύματος και η ανήλικη αδερφή της που, τότε, ήταν μόλις 9 ετών, καθώς την ώρα που κοιμόντουσαν αντιλήφθηκαν τον καπνό να εισέρχεται στο διαμέρισμά τους που βρίσκεται στον επάνω όροφο.