Εορτασμοί στο Σύνταγμα για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων – Δείτε τις εικόνες του News

Εορτασμοί στο Σύνταγμα για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων – Δείτε τις εικόνες του News

Τα μηνύματα των πολιτικών προσώπων

Σήμερα, 21/11, είναι ο εορτασμός της Ημέρας την Ενόπλων Δυνάμεων, που συμπίπτει με τα Εισόδια της Θεοτόκου. Στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθούν τιμές στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να καταθέτει στεφάνι σήμερα.

Οι ετοιμασίες, αυτή την ώρα, είναι πυρετώδεις, καθώς πολιτικά πρόσωπα της χώρας θα βρεθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να τιμήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας ευχήθηκε για τη σημερινή μέρα: «Φρουροί της Πατρίδας. Υποστηρικτές της κοινωνίας στις δύσκολες στιγμές. Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις μας!», με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο «X».

 

«Υπερήφανοι για τις γυναίκες και τους άνδρες που υπερασπίζονται καθημερινά τη χώρα σε στεριά, θάλασσα και αέρα, προστατεύοντας με αυταπάρνηση την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας, την εθνική κυριαρχία και τα δίκαια της Ελλάδας. Χρόνια Πολλά», έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο «Χ» ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

«Τιμούμε την Υπέρμαχο Στρατηγό, την οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων & τους πεσόντες μας. Έτοιμοι να τιμήσουμε τα Όπλα τα Ιερά, διασφαλίζουμε απόλυτα την εθνική κυριαρχία. Μυριάδες & νικηφόρα τα ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ & τα ΟΧΙ από την Αιωνία Ελλάδα! “Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν Πατρίς”. Χρόνια Πολλά! Η Παναγιά να φυλάει την Ελλάδα εσάς & τις οικογένειές σας», ανέφερε στην ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο «Χ» ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

 

 

Από πλευράς του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου ανέφερε, σε μήνυμά του:

«Η 21η Νοεμβρίου αποτελεί διπλή εορτή, τόσο για την Ορθοδοξία όσο και για το Έθνος μας, καθώς εορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου και την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, το έργο των οποίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διασφάλιση της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής κυριαρχίας μας. Το Έθνος και η Πολιτεία οφείλουν στις Ένοπλες Δυνάμεις μας ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι μόνο για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, αλλά και για την άμεση και αποτελεσματική τους συνεισφορά στην κοινωνία μας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την υποστήριξη που παρείχαν στις πληγείσες από πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας».

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος