Συναγερμός στην ΕΥΠ για την υπόθεση μεταφοράς μεταναστών σε παραλία στο Πόρτο Ράφτη

Συναγερμός στην ΕΥΠ για την υπόθεση μεταφοράς μεταναστών σε παραλία στο Πόρτο Ράφτη

Θα εξεταστεί ο βαθμός εμπλοκής της Τουρκίας

Με την υπόθεση της μεταφοράς μεταναστών στο Πόρτο Ράφτη την Παρασκευή ασχολείται και η ΕΥΠ, προκειμένου να συμβάλλει στις έρευνες της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού που βρίσκονται σε εξέλιξη, μετά και τη σύλληψη δύο διακινητών.

Σύμφωνα με την εκπομπή του OPEN, «Τώρα Μαζί», η ΕΥΠ εξετάζει όλα τα στοιχεία, δίδοντας αρχικά σημασία στο δρομολόγιο, τη μεθοδολογία του κυκλώματος και τον βαθμό εμπλοκής της Τουρκίας.

 

Ακόμη, τα στελέχη της ΕΥΠ κοιτάζουν αν μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει ένα ακραίο στοιχείο που προσπάθησε να παρεισφρήσει στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι στον απόηχο του πολέμου στο Ισραήλ, οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε ύψιστο συναγερμό, το τελευταίο διάστημα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Γύρω στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής το Λιμενικό Σώμα έλαβε σήμα πως αποβιβάζονται μετανάστες στο Πόρτο Ράφτη.

Στο σημείο έσπευσαν έξι σκάφη και ένα ελικόπτερο και γρήγορα ξεκίνησε καταδίωξη της θαλαμηγού. Τελικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο OPEN, την ακινητοποίησαν στην Τζιά, όπου συνελήφθησαν οι διακινητές. Πρόκειται για δύο Αιγυπτίους.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 24 άνθρωποι, οι οποίοι λένε πως ξεκίνησαν από τη Σμύρνη και ότι συνολικά ήταν 70, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά

Οι Αρχές δεν έχουν εντοπίσει ακόμη τους υπόλοιπους, ενώ οι 24 φιλοξενούνται προς το παρόν στο κλειστό γυμναστήριο Μαρκοπούλου.