Ένοχος και στο Εφετείο ο 54χρονος δάσκαλος που αποπλάνησε μαθήτριά του στην Εύβοια

Ένοχος και στο Εφετείο ο 54χρονος δάσκαλος που αποπλάνησε μαθήτριά του στην Εύβοια

Προκλητικός ο κατηγορούμενος, ανακάλεσε την αρχική του ομολογία και επέριψε ευθύνες στο θύμα του

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ευβοίας τον 54χρονο -σήμερα- δάσκαλο, που πριν 3,5 χρόνια υπηρετώντας σε Δημοτικό Σχολείο της Ερέτριας, είχε συλληφθεί μετά από ανώνυμη καταγγελία για αποπλάνηση ανήλικης.

Ο δάσκαλος είχε κατηγορηθεί για κατ’ εξακολούθηση γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που είχε συμπληρώσει τα 12, όχι όμως και τα 14 έτη, καθώς και για πορνογραφία ανηλίκου με τη μορφή της προμήθειας και της κατοχής φωτογραφικού υλικού. Το Δικαστήριο μετά από μια μακρά δίκη κατέληξε στην απόφαση, ότι ο δάσκαλος πρέπει να κηρυχθεί ένοχος, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών, σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Μετά την καταδικαστική απόφαση, ο συνήγορος της οικογένειας της ανήλικης, Γιάννης Καλαβρής, δήλωσε στο eviathema.gr, ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μια νομική δικαίωση για την οικογένεια και ιδίως για την εντολέα του.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο 51χρονος τότε εκπαιδευτικός, εκμεταλλευόμενος τη θέση του δασκάλου και υποδιευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας, συνήψε ερωτική σχέση με μαθήτρια Γυμνασίου, την οποία γνώριζε, από όταν εκείνη ήταν μαθήτριά του στο δημοτικό σχολείο. Έπειτα από καταγγελία καθηγήτριας της περιοχής, το Τμήμα Ασφάλεια Χαλκίδος προχώρησε στη σύλληψή του, κατά την οποία ομολόγησε την ερωτική σχέση με τη μαθήτρια. Οι αστυνομικοί μάλιστα κατάφεραν να συλλέξουν εκατοντάδες φωτογραφίες και μηνύματα από το κινητό του δασκάλου, στις οποίες φαινόταν να είναι σε περιπτύξεις με το παιδί.

Ανάμεσα στα μυνήματα που βρέθηκαν, την ρωτούσε «πώς θα ήθελες να βγάλουμε το παιδί μας, όταν γεννηθεί» κ.α. Έπειτα από τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του παιδεραστή, τη δικογραφία συμπλήρωσαν δύο επώνυμες καταγγελίες μαθητριών, σύμφωνα με τις οποίες ο κατηγορούμενος είχε αποπειραθεί στο παρελθόν να τις αποπλανήσει. Το ένα κορίτσι μάλιστα, κατέθεσε ότι την κλείδωσε μέσα σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου, όταν είχε επισκεφθεί το σχολείο, προχωρώντας σε άσεμνες πράξεις σε βάρος της.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι κατά την ακροαματική διαδικασία ο δάσκαλος ανακάλεσε την ομολογία του και αρνήθηκε τα πάντα, δηλώνοντας θύμα σκευωρίας και υποστηρίζοντας, ότι το μόνο του σφάλμα είναι, ότι είναι ένας ρομαντικός δάσκαλος. Όσο για τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό του, υποστήριξε ότι... κάποιος δόλιος τις «φύτεψε» για να τον ενοχοποιήσει… αδίκως. Αυτός ο ισχυρισμός δεν έγινε πιστευτός από το δικαστήριο και προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του προεδρείου, όπως επίσης και η δήλωση του δικηγόρου του ότι «τα παιδιά πλέον προκαλούν αντιδράσεις ανεβάζοντας προκλητικές φωτογραφίες στα Social Media».

Το θράσος του δεν σταμάτησε όμως ούτε εκεί. Τελευταίο του χαρτί ήταν η ανήλικη. «Ο θεός να την συγχωρέσει για αυτό που μου έκανε» είπε, κατηγορώντας το παιδί και προκαλώντας την παγωμάρα όλων. Τη μαθήτρια κατηγόρησε έντονα και η σύντροφος του καταδικασθέντος, η οποία τον υποστήριζε σθεναρά σε όλη τη διαδικασία. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η προσέλευση μαρτύρων υπεράσπισης του.

Συγκεκριμένα, κλήθηκαν ως μάρτυρες, εκτός των άλλων, ένας πρώην στρατιωτικός και η γυναίκα του, που όπως δηλώνουν, πριν από χρόνια ο συγκεκριμένος δάσκαλος είχε μαθητή το παιδί τους, προκαλώντας σοκ με την κατάθεσή τους, ότι επρόκειτο για έναν εξαιρετικά ηθικό άνθρωπο, όπως επίσης δεύτερο σοκ, ένας ακόμη μάρτυρας, ο οποίος υποστήριξε, πως οι φωτογραφίες που βρέθηκαν ήταν πλαστές, ενώ για να στηρίξει την δήλωσή του ανέφερε, ότι «στην αποφοίτηση του παιδιού του δεν παρευρέθηκε κάποιος συγγενής και για να μην στεναχωρηθεί, προσθέσαμε με Photoshop τον ίδιο».