Βασανισμός ΑμΕΑ σε ζωντανή μετάδοση στο You Tube – «Αυτά τα παιδιά γίνανε superstars»

Βασανισμός ΑμΕΑ σε ζωντανή μετάδοση στο You Tube – «Αυτά τα παιδιά γίνανε superstars»

Τι υποστηρίζει ο άνθρωπος που αποκαλούν «αρχηγό», ο οποίος εξακολουθεί να κάνει ζωντανές συνδέσεις έχοντας μάλιστα στο πλευρό του τα δύο θύματα

Να αποφύγει οποιαδήποτε ευθύνη για την βάναυση κακοποίηση δύο νεαρών ατόμων με νοητική υστέρηση σε live μετάδοση στο YouTube από τον 42χρονο συνεργάτη του ο οποίος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, επιχειρεί ο άνθρωπος που αποκαλούν «αρχηγό».

Σύμφωνα με καταγγελίες που επικαλείται η εκπομπή Live News, οι δύο άνδρες φαίνεται να συνεργάζονταν αρχικά στις ζωντανές συνδέσεις, που έκαναν επί πληρωμή, αργότερα όμως ο καθένας τους έκανε ξεχωριστές μεταδόσεις, με ανάλογο περιεχόμενο. Ο άνδρας με το παρατσούκλι «αρχηγός» φαίνεται να είναι ο ιδρυτής αυτής της ιδέας. Κάνει ζωντανές συνδέσεις μέσω πλατφόρμας και συνδρομητές τον πληρώνουν ανάλογα με τη δυσκολία των challenge.

Ο συνεργάτης της εκπομπής Κυριάκος Μαντούβαλος επικοινώνησε με άνθρωπο που εμφανίζεται στα βίντεο του «αρχηγού», με τον τελυταίο να τερματίζει την κλήση με συνοπτικές διαδικασίες. Την ίδια ώρα, ο «αρχηγός» έκανε ζωντανή μετάδοση και το τηλέφωνό του χτύπησε για… βοήθεια. Στον «αέρα» της μετάδοσής του ακούστηκε ο εξής διάλογος:

– Λέγε τι να κάνω. Να τους πω 2-3 πράγματα;

– Πρέπει να φτιάξουμε την υπερασπιστική γραμμή, σωστά;

– Να του πω, ότι δεν ξέρουμε τίποτα να τελειώνουμε;

– Τι δεν ξέρουμε τίποτα; Γιατί χαζοί είναι;

– Εγώ να τους πω ότι αυτά τα δύο stream είναι ξεχωριστά, εμείς δεν έχουμε πειράξει κανέναν από τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς δεν έχει γίνει. Στέγη πρόσφερες, φαγητό, ρούχα και όλα αυτά. Την αλήθεια θα πω.

– Θα σε διπλαρώσει ο «Εισαγγελάτος» ρε μ@λ@κ@, θα σε κάνει τούμπα, θα σε κάνει ρόμπα.

Στη συνέχεια απαντώντας στην εκπομπή, είπε: «Καμία σχέση το stream, το οποίο συλλάβανε τον κύριο, ο οποίος είναι γνωστός, είχε τραμπουκίσει τον άνθρωπο, που κάνουμε εμείς τα live. Στο ένα stream γίνονταν ακραιότητες, χτυπήματα και καμία σχέση το δικό μας». Λίγο αργότερα ο «αρχηγός» απολογήθηκε σε live μετάδοση στο διαδικτυακό του κοινό: «Εγώ είχα κάνει μία φάση, εγώ streamαρα. Με αυτά και με αυτά, με κάποιο τρόπο μαζευτήκανε κάποια άτομα, με αυτά τα άτομα χτίσαμε κάτι ωραίο, ο κόσμος το γούσταρε, το στήριξε, το αγάπησε. Δεν γίνεται να τρώμε κράξιμο και πρήξιμο για το τίποτα, δεν λέει, να ξέρετε».

Τα δύο άτομα με νοητική αναπηρία για τα οποία κατηγορείται ο 42χρονος ότι κακοποιούσε κατ’ εξακολούθηση, σήμερα βρίσκονται ξανά στο σπίτι του «αρχηγού» και συμμετείχαν στις ζωντανές συνδέσεις στο πλευρό του, με τον ίδιο να λέει στο κοινό του: «Όλα αυτά τα παιδιά, από την αφάνεια και το περιθώριο, γίνανε superstars, κυριολεκτικά superstars. Όταν κάποιοι είδαν, ότι αυτά τα παιδιά που είναι εύκολα διαχειρίσιμα να τους επηρεάσεις, γίνανε superstars, πήγανε από δίπλα να το παίξουνε φίλοι τους».

Σε δηλώσεις τους πάντως στην κάμερα του Live News τις προηγούμενες μέρες η 21χρονη και ο 25χρονος έλεγαν για τον «αρχηγό», πως δεν τους πλήρωσε ποτέ για αυτά που «πρόσφεραν» στους θεατές: «Αυτός δεν πρόσφερε τίποτα, ούτε λεφτά, που μας χρωστάει. Δε μας έδωσε τίποτα, ούτε στα παιδιά εδώ πέρα. Μας χρωστάει πολλά, πάρα πολλά λεφτά» είπαν.