Έκλεψαν 3 τόνους ελιές από ελαιώνα κοντά στο Ποδοχώρι Καβάλας

Έκλεψαν 3 τόνους ελιές από ελαιώνα κοντά στο Ποδοχώρι Καβάλας

Έκπληκτος ο ιδιοκτήτης του κτήματος πήγε για μάζεμα και είδε να λείπει ο καρπός από τα δένδρα

Μπροστά σε δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ένας ελαιοπαραγωγός στην Καβάλα, καθώς όταν πήγε στον ελαιώνα του, είδε ότι από αρκετά δέντρα έλειπε ο καρπός.

Αμέσως ενημερώθηκε και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου, Γρηγόρης Γρουζίδης, που βρέθηκε στο σημείο. Εκτιμάται ότι οι δράστες μάζεψαν τον καρπό το απόγευμα ή βράδυ της Τρίτης 14 Νοεμβρίου. Ο ιδιοκτήτης του ελαιώνα, Χρήστος Χαριτίδης, μιλώντας στην proininews.gr, είπε ότι αρχικά διαπίστωσε ότι έλειπαν δύο ελαιόπανα, που στρώνονται κάτω για να πέσει ο καρπός και στη συνέχεια ότι οι ελιές είχαν μαζευτεί από 40-50 δέντρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε δένδρο είχε πολύ καρπό πάνω του και υπολογίζει, ότι οι δράστες μάζεψαν ελιές συνολικού βάρους έως και 3 τόνους. «Ανάλογα πόσοι ήταν, έμειναν και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μάλλον μπήκαν με βέργες, βαρούσαν τα δέντρα να πέσει ο καρπός. Ήθελαν όλα να γίνουν όλα γρήγορα. Τα πανιά τα είχαμε εκεί, τα έστρωσαν να κάνουν τη δουλειά τους και τα πήραν φεύγοντας» είπε χαρακτηριστικά.

Το κτήμα δεν βρίσκεται κοντά σε σπίτια, ούτε κοντά στον κεντρικό δρόμο, καθώς απέχει περίπου 1 χλμ. από την παλιά εθνική οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης, μεταξύ των χωριών Ποδοχώρι και Πλατανότοπος και έτσι οι δράστες δούλεψαν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς. Η ζημιά σύμφωνα με τον ίδιο αέρχεται σε περίπου 400-450 κιλά λάδι και η οικονομική ζημιά σε περίπου 2.500 με 3.000 ευρώ.