Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τεσσάρων μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε Αττική και Εύβοια

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τεσσάρων μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε Αττική και Εύβοια

Η λεία τους υπερβαίνει το ποσό των 57.000 ευρώ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες τεσσάρων μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές από οικίες σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας και η οποία εξαρθρώθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2023 από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Για την υπόθεση, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, εκτεταμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, κατά την οποία συνελήφθησαν 3 μέλη της συμμορίας.

Το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος της συμμορίας υπερβαίνει το ποσό των 57.000 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε τώρα, πρόκειται για τους συλληφθέντες:

ΝΙΚΗΤΑ Χρήστο του Κωνσταντίνου και της Μαρίνας, γεννηθέντα την 23-1-2004 στην Αθήνα

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Θεόφιλο, αγνώστου πατρός και της Παρασκευής, γεννηθέντα την 31-5-2004 στην Αθήνα,

ΧΡΙΣΤΑΚΗ Γεώργιο του Παναγιώτη και της Ειρήνης, γεννηθέντα την 12-11-1996 στην Αθήνα 

Και το μη συλληφθέντα:

ΣΑΪΝΗ Τσαμπίκο, αγνώστου πατρός και της Διαμάντως, γεννηθέντα την 6-4-2004 στην Αθήνα

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα και με τη μορφή της συνέργειας, της ληστείας κατά συναυτουργία, της παράνομης κατοχής όπλου και της οπλοφορίας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων και που δεν έχουν εισέτι καταγγελθεί από τα τελευταία.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476541 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.