Σπύρος Φωκάς: Η τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη – Όσα έλεγε για τα χρέη του και το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε

Σπύρος Φωκάς: Η τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη – Όσα έλεγε για τα χρέη του και το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε

Το σπαρακτικό γράμμα στην Ειρήνη Παπά

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών άφησε ο Σπύρος Φωκάς. Ο σπουδαίος ηθοποιός με σημαντική καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας και φιλοξενούταν σε κέντρο αποκατάστασης στη Μαγούλα.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η επί 10 χρόνια σύζυγός του, Λίλιαν Φωκά, με ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Ο Σπύρος Φωκάς αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας κυρίως με την καρδιά αλλά και το αναπνευστικό του σύστημα, για τα οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί αρκετές φορές στο νοσοκομείο, φτάνοντας συχνά σε κρίσιμη για τη ζωή του κατάσταση.

«Υπήρχε ένα παλιό χρέος στη ΔΕΗ. Ήρθαν εδώ πέρα και μου λένε: πρέπει να πληρώσετε όλα όσα χρωστάτε μέχρι σήμερα. Τους λέω: δεν έχω να το καλύψω. Και μου έκοψαν το ρεύμα», δήλωνε ο Σπύρος Φωκάς στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Ο κόσμος ενδιαφέρθηκε και παραπάνω απ’ ό,τι έπρεπε. Δεν έχω παράπονο. Ποια Πολιτεία; Ενδιαφέρεται ποτέ η Πολιτεία για μένα και για σένα; Για κανέναν μας. Δεν μπορεί να μου δίνεις τιμητική σύνταξη και να μου δίνεις 600 ευρώ», είχε εξομολογηθεί ο αείμνηστος ηθοποιός τον Σεπτέμβριο του 2020.

 

«Μου φέρθηκε καλά η μοίρα αλλά τώρα είναι δύσκολα. Όμως άντεξα. Τερμάτισε το «μαγαζί», το έκλεισα», παραδέχθηκε στον τηλεοπτικό φακό του Star και τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα ο Σπύρος Φωκάς.

Πριν από έναν χρόνο, όταν πέθανε η Ειρήνη Παπά με την οποία συνεργάστηκαν στα νιάτα τους, έγραψε ένα σπαρακτικό γράμμα.

«Αγαπημένη μου, μεγάλη μας αδελφή, τότε στην Ιταλία θυμάσαι. Η βροντερή φωνή σου αντηχεί. Αντίο βασίλισσά μου» είχε γράψει.