«Δεν κάλεσα σε πράξεις βίας, αλλά για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα» λέει ο 39χρονος Αιγύπτιος

«Δεν κάλεσα σε πράξεις βίας, αλλά για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα» λέει ο 39χρονος Αιγύπτιος

Για παρερμηνεία όσων είπε, έκανε λόγο στον Alpha ο αυτοαποκαλούμενος ιμάμης στα βίντεο που έχει αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Δεν κάλεσα σε πράξεις βίας, αλλά για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα» ισχυρίσθηκε μιλώντας στον Alpha ο 39χρονος Αιγύπτιος που ζει και εργάζεται στα Χανιά και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του άρθρου 187Α παρ. 6 περί τρομοκρατίας σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα για διάπραξη εγκλήματος κατ' εξακολούθηση.

Όπως υποστήριξε σύμφωνα με τον Alpha, δεν αναφερόταν σε τζιχάντ με όπλα, αλλά σε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ισχυριζόμενος ότι παρερμηνεύθηκαν αυτά που είπε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος υποστήριζε μέσα από τα προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα τη δράση των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, που αποτελούν ένοπλη οργάνωση που υποστηρίζει τον αγώνα της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ. Παράλληλα, φέρεται να καλούσε τους μουσουλμάνους της Ελλάδας σε ένοπλη Τζιχάντ.

Ο συγκεκριμένος άνδρας διαμένει στα Χανιά εδώ και 10 χρόνια, έχοντας έρθει ως εργάτης γης, ενώ σήμερα δουλεύει στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Χανίων μέσω εργολάβου. Παρότι δεν είναι εγγεγραμμένος ιμάμης στον κατάλογο του υπουργείου Παιδείας, ο ίδιος αυτοαποκαλείται ιμάμης στα βίντεο που αναρτά στα κοινωνικά μέσα καλώντας τους μουσουλμάνους σε τζιχάντ.