Ξανά σε λειτουργία τα τρένα – Κανονικά τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Ξανά σε λειτουργία τα τρένα – Κανονικά τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Σε δύο φάσεις η πλήρης ανάταξη του σιδηροδρόμου

Τα τρένα επέστρεψαν στις ράγες για πρώτη φορά μετά τις κακοκαιρίες Daniel και Elias που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα. Το τμήμα Λάρισα-Θεσσαλονίκη του προαστιακού λειτούργησε κανονικά, ενώ από τις 15 Δεκεμβρίου οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σύνολο της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

«Eπιτέλους, πάμε κι εμείς στην ώρα μας, είναι όλα εντάξει, ασφαλέστερα και πάμε να ξαναμπούμε στο τρένο, όπως ήμασταν» λέει ένας επιβάτης στην ΕΡΤ.

Aφού παραδόθηκαν τα έργα αποκατάστασης, επαναλειτούργησε ο προαστιακός στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη.

Σε δύο φάσεις η επαναλειτουργία

Η πλήρης ανάταξη του ελληνικού σιδηρόδρομου θα γίνει σε δύο φάσεις. Αρχικά με τα έργα προσωρινής αποκατάστασης του τμήματος Δομοκός – Μεζούρλο, σε μήκος 35 χιλιομέτρων, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα εμπορικά τρένα θα κινούνται σε μονή γραμμή στο υπό κατασκευή τμήμα και συγκεκριμένα στη γραμμή καθόδου, για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα κέντρα μεταφοράς κοντέινερ σε Ικόνιο, Θριάσιο και Θεσσαλονίκη.

Για την οριστική αποκατάσταση της βασικής γραμμής και των κάθετων αξόνων στα τμήματα Λάρισα – Βόλος και Παλαιοφάρσαλο – Καλαμπάκα, ο ανάδοχος του έργου αναμένεται να οριστεί τον Μάρτιο με ορίζοντα αποκατάστασής τους 20 μήνες για τη βασική γραμμή και 7 με 8 μήνες για τους κάθετους άξονες.