Ελεύθερος ο 27χρονος με το μπιτόνι που απειλούσε να κάψει επιβάτες τους ΗΣΑΠ

Ελεύθερος ο 27χρονος με το μπιτόνι που απειλούσε να κάψει επιβάτες τους ΗΣΑΠ

«Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά αθώος» φέρεται να είπε στο απολογητικό του υπόμνημα

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 27χρονος, ο οποίος έχει καταγραφεί να πετάει υγρό από ένα μπιτόνι μέσα στο βαγόνι του τρένου κατά τη διάρκεια επεισοδίων την περασμένη Τετάρτη.

Ο νεαρός ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε αθώος, ήταν μεταξύ της ομάδας των κατηγορουμένων που εμφανίζονται ως ακροδεξιοί, που απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Ο 27χρονος ο οποίος σόκαρε, όταν εμφανίστηκε να φωνάζει «κάψτε τους», στην απολογία του φέρεται να έκανε λόγο για παρεξήγηση. «Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά αθώος» φέρεται να είπε ο νεαρός στο απολογητικό του υπόμνημα σημειώνοντας πως «δεν έχω απασχολήσει τις αρχές παρά μία φορά στα 18 μου για ένα καπνογόνο στο γήπεδο, πράξη που οφείλεται αποκλειστικά στη νεανική μου επιπολαιότητα».

Ο κατηγορούμενος ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν ανήκει σε καμία πολιτική ομάδα ή κόμμα αναφερόμενος στο περιστατικό της περασμένης Τετάρτης περιέγραψε «Όταν έφτασε ο συρμός πήγα να επιβιβαστώ μαζί με τον φίλο μου και ξαφνικά άκουσα φωνές από μακριά να λένε «θα σας σκοτώσουμε φασίστες», ταυτόχρονα άκουγα να σπάνε τις πόρτες και τζάμια. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να εγκαταλείψω το βαγόνι διότι εάν εγκλωβιζόμουν μέσα στο συρμό, ήταν βέβαιο ότι θα με σκότωναν και για αυτό το λόγο έβαλα το κράνος που κρατούσα στο χέρι μου, για να προστατευτώ».

Ο 27χρονος εμφανίζεται να ισχυρίστηκε πως όταν βγήκε από το τρένο, είδε άτομα με μαύρα ρούχα και μάσκες full face. «Κάποιοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες, με μαύρες σημαίες στα χέρια να έρχονται κατά πάνω μας επιθετικά, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Κάποιοι εκ των ατόμων αυτών, άνοιξαν πυροσβεστήρες, οι οποίοι μάλιστα είχαν και χημικά δακρυγόνα, διότι αμέσως η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, δεν υπήρχε καθόλου ορατότητα, άρχισαν να δακρύζουν αμέσως τα μάτια μας και δεν μπορούσα να πάρω καθόλου αναπνοή» ανέφερε και συνέχισε «Το μόνο που έβλεπα ήταν νέφος και σκόνη και καπνό από ένα πυρσό, που είχε ανάψει κάποιος από τους επιτιθέμενους. Τότε είδα στο φυλάκιο του σταθμάρχη στην αποβάθρα ότι υπήρχε ένα μπιτόνι γεμάτο με το νερό που αποβάλλονταν από το κλιματιστικό. Το μόνο που σκέφτηκα τότε ήταν να ρίξω αμέσως το νερό μέσα στο βαγόνι προκειμένου να κάτσει το νέφος από τους πυροσβεστήρες, να σβήσει ο καπνός αλλά και να απομακρύνω από εμένα τους επιτιθέμενους βρέχοντας τους».

Ο νεαρός ανέφερε πως όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα/ «Δεν κράτησε παρά πάνω από τρία λεπτά, το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εκείνη τη στιγμή το βαγόνι είχε αδειάσει από τον υπόλοιπο κόσμο» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας «Ουδέποτε επιτέθηκα σε κάποιο από τα άτομα της άλλης ομάδας και ουδέποτε χτύπησα κάποιον.Από τη δικογραφία πληροφορήθηκα για την ύπαρξη ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται η κίνηση μου με το μπιτόνι και ακούγεται η φράση «κάψτε τους» την οποία όμως ρητά και κατηγορηματικά αρνούμαι.»

Μαρία Ζαχαροπούλου