Αναβλήθηκε η δίκη των «νταήδων» Κρητικών που καταδίωξαν τουρίστες στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

Αναβλήθηκε η δίκη των «νταήδων» Κρητικών που καταδίωξαν τουρίστες στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

Κυνήγησαν και εμβόλισαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις Γερμανοί, ενώ στη συνέχεια τους ξυλοκόπησαν

Σε αναβολή οδηγήθηκε σήμερα η δίκη για την καταδίωξη τουριστών από «νταήδες» Κρητικούς στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, που διαδραματίστηκε στα τέλη του Αυγούστου του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, υπήρξε κώλυμα ενός από τους συνηγόρους με αποτέλεσμα να πάρει αναβολή. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να οριστεί νέα δικάσιμος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων. Πρόκειται για μία υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο για αρκετό καιρό, καθώς το βίντεο με τις φρικαλεότητες του 39χρονου σήμερα οδηγού και του 37χρονου συνοδηγού του έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Ο οδηγός αντιμετωπίζει κατηγορίες απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή, επικίνδυνη οδήγηση και παράνομη οπλοφορία, ενώ ο συνοδηγός απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή. Ήταν 19 Αυγούστου 2022, όταν οι Γερμανοί τουρίστες οδηγούσαν με το όχημά τους σε δρόμο του Μυλοποτάμου. Κάποια στιγμή στο δρόμο τους βρέθηκε το φορτηγάκι των Κρητικών και τότε ξεκίνησε μία καταδίωξη άνευ προηγουμένου, που κατέληξε στον εμβολισμό του αυτοκινήτου των τουριστών και την επίθεση εναντίον τους.

Όπως αποτυπώθηκε στο βίντεο, αρχικά το φορτηγάκι των Κρητικών κλείνει από δεξιά το αυτοκίνητο των τουριστών και πέφτει πάνω τους και στη συνέχεια όταν αυτοί προσπαθούν να το αποφύγουν και να απομακρυνθούν, το ημιφορτηγό κάνει όπισθεν και στην κυριολεξία καβαλάει πάνω στο καπό του λευκού αυτοκινήτου των Γερμανών. Στη συνέχεια ακολουθεί ο διαπληκτισμός, με τους περαστικούς να τρέχουν, άλλοι να τους χωρίσουν και άλλοι φοβισμένοι να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για το θέμα παρενέβη και ο Άρειος Πάγος, ενώ οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δύο επιβάτες του αγροτικού. Ο 38χρονος προφυλακίστηκε, ενώ ο 36χρονος αφέθηκε ελεύθερος με όρους.