Εισαγγελική έρευνα για την κατάρρευση οροφής στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη

Εισαγγελική έρευνα για την κατάρρευση οροφής στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη

Θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής με κινδυνο για άνθρωπο και της σωματικής βλάβης από αμέλεια

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής, αναφορικά με την κατάρρευση τμήματος οροφής στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζήτησε από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής με κινδυνο για άνθρωπο και της σωματικής βλάβης από αμέλεια. Στο πλαίσιο της έρευνας που αναμένεται να ανατεθεί σε πταισματοδίκη, θα γίνει πραγματογνωμοσύνη σχετικά με την ανάθεση-εκτέλεση του έργου από τεχνική εταιρεία.

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα του Σαββάτου. Συγκεκριμένα, τμήμα της οροφής στον προθάλαμο από τους κοιτώνες των ιατρών κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας γιατρός. Ο παθών εξετάστηκε αμέσως από άλλους θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι έκριναν, ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε και στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», καθώς το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» δεν διαθέτει ορθοπεδική κλινική.