Φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» με τις φλόγες στην περιοχή της Καρύστου με ανέμους έως και 9 μποφόρ

Φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» με τις φλόγες στην περιοχή της Καρύστου με ανέμους έως και 9 μποφόρ

Εκκενώθηκαν τα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά - Σύμφωνα με κατοίκους έχουν καεί πολλά ζώα και μεγάλη αγροτική και δασική έκταση

Δύσκολες ώρες βίωσαν οι κάτοικοι στην ερύτερη περιοχή του Δήμου Καρύστου στην Εύβοια, από μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων έντασης 8 με 9 μποφόρ το πύρινο μέτωπο πήρε σύντομα μεγάλες διαστάσεις, με τις φλόγες να απειλούν σπίτια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και να φθάνουν στα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά, τα οποία εκκενώθηκαν. Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν αγωνιώδεις προσπάθειες να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς και να αποτρέψουν την είσοδό της σε οικισμούς, καθώς δεν είχαν βοήθεια από αέρος, αφού εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, που επικαλείται το egnomi.gr, έχουν καεί πολλά ζώα, έχει γίνει στάχτη μεγάλη αγροτική και δασική έκταση, ενώ υπάρχει κίνδυνος για ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή, όσο επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι και η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη. Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν και τα 9 μποφόρ με συνέπεια να μην μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή τα εναέρια μέσα».