Τρόμαξαν στο Μαντούδι Ευβοίας με τον σεισμό: «Φοβάμαι πως θα έχουμε πολλές ζημιές» είπε ο αντιδήμαρχος

Τρόμαξαν στο Μαντούδι Ευβοίας με τον σεισμό: «Φοβάμαι πως θα έχουμε πολλές ζημιές» είπε ο αντιδήμαρχος

Μαθητές και κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους

Αναστάτωση έφερε στο Μαντούδι Εύβοίας ο ισχυρός σεισμός τον 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή.

Κάτοικοι αλλά και μαθητές έχουν βγει στου δρόμους αυτή την ώρα, όπως ανέφερε στο evima.gr o αντιδήμαρχος Μαντουδίου Γιάννης Καντζούρας, «ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και είχε διάρκεια μεγάλη, όλοι έχουν βγει στους δρόμους, ο κόσμος τρέμει στο ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού».

Φοβάμαι πως θα έχουμε πολλές ζημιές, είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου.

Μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ και ένας ακόμη 2,6 Ρίχτερ.

Λέκκας: Πιθανόν να είναι η οροφή – Η περιοχή δεν δίνει μεγάλους σεισμούς

Για το σεισμό στην περιοχή Μαντουδίου – Λίμνης, ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ότι πρόκειται για περιοχή με έντονη σεισμικότητα σε χαμηλά και διαφορετικά επίπεδα, με χαρακτηριστικό ότι δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς. Είναι νωρίς για να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Το ιστορικό δεδομένο είναι ότι δεν δίνει η περιοχή μεγάλους σεισμούς και πιθανόν ο σημερινός σεισμός να είναι η οροφή.

«Είναι διαχρονικά συνεχής δραστηριότητα σε μεγάλη τεκτονική δομή με χαρακτηριστικό ότι δίνει μικρούς σεισμούς, που πριν από 15 χρόνια και πριν από δύο χρόνια έδωσε σεισμό 4,8 βαθμών. Συγκεντρώνουμε τα στοιχεία για να δούμε τα δεδομένα και είμαστε σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία και φορείς για να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση».

Προς τους κατοίκους η σύσταση είναι να αποφεύγουν κατοικίες που είναι παλιές και στο οδικό δίκτυο να αποφεύγουν περιοχές επιρρεπείς σε κατολισθήσεις. ‘Οπως είπε ο κ. Λέκκας, το προηγούμενο διάστημα κακοκαιρίας εκδηλώθηκαν κατολισθήσεις επομένως είναι γνωστά τα σημεία που πρέπει να αποφεύγονται.