θρίλερ με τον θάνατο δύο βρεφών στην Κάτω Αχαΐα: Το αίτιο θανάτου του πρώτου παιδιού της 23χρονης

θρίλερ με τον θάνατο δύο βρεφών στην Κάτω Αχαΐα: Το αίτιο θανάτου του πρώτου παιδιού της 23χρονης

Τι αναφέρει το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών για το κοριτσάκι που γεννήθηκε εκεί τον Ιούνιο του 2022

Σε πνευμονίτιδα που προκλήθηκε από εισρόφηση, οφείλεται ο θάνατος του πρώτου βρέφους της 23χρονης από την Κάτω Αχαΐα, όπως αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», στην ιστολογική εξέταση που έγινε στο 19 ημερών κοριτσάκι, ενώ από τις τοξικολογικές εξετάσεις του μωρού, δεν προέκυψε κάτι.

Για το δεύτερο κοριτσάκι της 23χρονης Ειρήνης, ηλικίας περίπου 2 μηνών, οι γιατροί στο «Αγία Σοφία» όπου νοσηλεύτηκε για ενάμιση μήνα, είχαν κάνει μέχρι και τοξικολογικές εξετάσεις, χωρίς να βρουν κάτι το ιδιαίτερο. Για τον λόγο αυτό ζήτησαν την νεκροτομή και περαιτέρω έλεγχο με ιστολογικές εξετάσεις. Το παιδιατρικό Νοσοκομείο προχώρησε και σε γονιδιακό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν οι θάνατοι των δύο άτυχων παιδιών οφείλονται σε γονιδιακό πρόβλημα. Για τους θανάτους των δύο παιδιών διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, μετά από εισαγγελική εντολή.

«Από εμάς το παιδί έφυγε γερό»

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» επικοινώνησε με το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών, όπου η νεαρή γυναίκα γέννησε το πρώτο της παιδί. «Το παιδί γεννήθηκε 1η Ιουνίου του 2022. Έμεινε περίπου 6-7 μέρες και μετά πήρε εξιτήριο. Όλες οι εξετάσεις του ήταν φυσιολογικές, όταν πήρε εξιτήριο από εμάς. Το παιδί ήταν καλά. Ως είθισται, δύο μέρες μετά το εξιτήριο, έγινε επανέλεγχος στο νεογνό και διαπιστώθηκε πως ήταν απόλυτα καλά. Από την μονάδα νεογνών του νοσοκομείου συστήθηκε για τις όποιες επιπλέον εξετάσεις του νεογνού να γίνουν με ραντεβού στο Καραμανδάνειο. Δεν φεύγει ποτέ παιδί από εμάς, αν δεν είναι καλά», ανέφεραν πηγές του νοσοκομείου στην εκπομπή.


Η νεαρή μητέρα των δύο νεκρών παιδιών, μιλώντας στην εκπομπή είπε χαρακτηριστικά για το κοριτσάκι της που πέθανε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: «Το παιδί χλώμιαζε, γύρναγε τα ματάκια της και χανόταν. Την τρίτη φορά ήταν πιο σοβαρό το επεισόδιο και της αυξήσαν την δοσολογία του φαρμάκου και εγώ είπα γιατί να γίνει αυτό αφού είναι βρέφος ακόμα. Ξαφνικά μέσα σε μια μέρα το παιδί μου έφυγε από την ζωή». Αναφέρθηκε και στο πρώτο της παιδί, το οποίο πέθανε 15 μήνες πριν, αιφνίδια στην κούνια, ενώ η ίδια βρισκόταν μόνη της στο σπίτι.