Νέο επικίνδυνο «παιχνίδι» σαρώνει στο Tik Tok – Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ.

Νέο επικίνδυνο «παιχνίδι» σαρώνει στο Tik Tok – Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ.

Το νέο challenge καλεί τους χρήστες να ανέβουν στην οροφή βαγονιού του ηλεκτρικού και να κάνουν βίντεο ενώ κινείται

Μια νέα και άκρως επικίνδυνη πρόκληση αρχίζει να διαδίδεται στις νεαρές ηλικίες μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας του Tik Tok.

Συγκεκριμένα, το νέο challenge θέλει τους νέους και νέες να ανεβαίνουν στις οροφές των βαγονιών του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και μόλις το τρένο ξεκινήσει, να τραβάνε βίντεο προσπαθώντας παράλληλα να κρατηθούν, για να μην πέσουν. Μιλώντας στο Action24 ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, είπε: «Σ’ αυτή την περίπτωση ο Έλληνας αστυνομικός εκτός από το να καταπολεμήσει το έγκλημα, έχει να καταπολεμήσει και την ελαφρότητα του νου, μην πω την ηλιθιότητα κάποιων, γιατί αυτό που κάνουν, είναι επικίνδυνο. Κινδυνεύουν να διαμελιστούν, να πάθουν ηλεκτροπληξία. Όμως το βλέπουν ως πρόκληση και το ανεβάζουν στο TikTok για να πάρουν like και το ενδιαφέρον των συνομήλικών τους. Να γνωρίζουν ότι είναι πολύ επικίνδυνο».

Ο συνδικαλιστής αστηνομικός συνέχισε λέγοντας: «Πριν λίγο καιρό είδαμε παιδιά να ανεβαίνουν στο στέγαστρο του ΟΑΚΑ και να ανεβάζουν βίντεο στο TikTok. Προσπαθούν να βρουν, ό, τι θεωρούν επικίνδυνο. Περνούν δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, ενώ βλέπουν να έρχεται ΙΧ με ιλιγγιώδη ταχύτητα και το θεωρούν επιτυχία, αν δεν τους χτυπήσει το αυτοκίνητο. Αν τους χτυπήσει όμως, τι γίνεται; Πρέπει να δούμε γιατί τα παιδιά μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Που να τρέξει πρώτα η αστυνομία με τόση εγκληματικότητα;».