Μυστήριο με τους θανάτους δύο βρεφών της ίδιας οικογένειας σε ένα χρόνο – Τι λέει η μητέρα

Μυστήριο με τους θανάτους δύο βρεφών της ίδιας οικογένειας σε ένα χρόνο – Τι λέει η μητέρα

Σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. - Τι δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις

Συγκλονίζει η μυστηριώδης υπόθεση με τους θανάτους δύο βρεφών της ίδιας οικογένειας 20 ημερών και 2 μηνλων αντίστοιχα, από την Κάτω Αχαΐα, τα οποία έφυγαν από τη ζωή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε διάστημα 15 μηνών.

Η τραγική μητέρα περιέγραψε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Alpha όλο το χρονικό της υπόθεσης, που έχει προκαλέσει αίσθηση στο πανελλήνιο, αποκαλύπτοντας παράλληλα και στιγμές από την προσωπική της ζωή, που συγκλονίζουν. Η νεαρή μητέρα ρωτήθηκε, για το αν υπάρχει ιστορικό χρήσης ναρκωτικών στην οικογένεια. Η ίδια απάντησε, πως δεν υπάρχει τέτοιο ιστορικό στην οικογένεια, ενώ είπε επίσης, ότι η διευθύντρια του νοσοκομείου τους είχε ενημερώσει, πως τα πράγματα είναι σοβαρά, αλλά δεν περίμεναν, ότι το παιδί θα φύγει.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις που έγιναν στο παιδί, δεν φαινόταν να έχει το παιδί κάποια σοβαρή πάθηση. «Πέντε μέρες πριν το πολύ σοβαρό συμβάν, που μας είπαν ότι το παιδί έχει επιληψία, το παιδί είχε πάρει φάρμακο στις 23:00 και έκανε πάλι σπασμό. Οι γιατροί είπαν να ανεβάσουν τη δοσολογία του φαρμάκου και την επόμενη ημέρα το παιδί έφυγε», ανέφερε η νεαρή μητέρα.

Η 23χρονη είχε χάσει και την αδερφή της μετά από νοσηλεία

«Είμαι πολύ δύσκολα» απάντησε η 23χρονη, στο πώς διαχειρίζεται την απώλεια των παιδιών της. «Το μόνο που θέλω, είναι τους δικούς μου και κανέναν άλλον. Και το παιδί μου αν γινόταν, αλλά…», πρόσθεσε. Η 23χρονη είχε χάσει το 2014 και την αδερφή της μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο. «Νοσηλευόταν στο Αγία Σοφία η αδελφή μου και μετά το εξιτήριο που πήρε, έφυγε» είπε. Πρόσθεσε δε, ότι «μας είπαν πως θα γίνει προγονιδιακός έλεγχος, που θα πάει επτά γενιές πίσω. Το ίδιο είπαν και σε εμένα. Τώρα έχει ξεκινήσει αυτός ο έλεγχος».

Έρευνες της Αστυνομίας για τον θάνατο των δύο παιδιών

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει τις έρευνες για τον θάνατο των παιδιών, χωρίς ωστόσο να έχει στα χέρια της αποτελέσματα τοξικολογικών και ιατροδικαστικών εξετάσεων, που να μπορούν να βοηθήσουν, όπως είπε μιλώντας στο Mega ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Αυτό που πιστεύουν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πως μάλλον πρόκειται για ένα ιατρικό θέμα, για το οποίο πρέπει να εξεταστεί από πλευράς γενετιστών, ώστε να διαπιστωθεί, εάν υπήρξε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα. Μέχρι στιγμής, οι ενδείξεις που έχουν οι αστυνομικοί, δεν συνδέονται με την εμπλοκή της μητέρας.