Θρίλερ με την διαθήκη αποβιώσαντος το 2009 – Στον ανακριτή μετά από 14 χρόνια η μητέρα και ο αδελφός του

Θρίλερ με την διαθήκη αποβιώσαντος το 2009 – Στον ανακριτή μετά από 14 χρόνια η μητέρα και ο αδελφός του

Μήνυση υπέβαλε η εν διαστάσει σύζυγός του για προσπορισμό περιουσιακού οφέλους άνω των 120.000 ευρώ

Υπόθεση πλαστογραφίας διαθήκης γνωστού κατοίκου της Λαμίας, που απεβίωσε το 2009, φαίνεται να εξακολουθεί να απασχολεί την Ελληνική Δικαιοσύνη 14 χρόνια μετά, καθώς προσήχθησαν το πρωί της Τρίτης 24 Οκτωβρίου να καταθέσουν στον τακτικό ανακριτή η 84χρονη μητέρα του και ο 59χρονος αδελφός του, ως ηθικός και φυσικός αυτουργός αντίστοιχα της πλαστογραφίας.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μήνυση της εν διαστάσει συζύγου του αποβιώσαντος, την οποία στην επίμαχη διαθήκη φέρεται να αποκληρώνει, περιγράφει κακουργηματική πράξη, καθώς προσδιορίζει πρόθεση προσπορισμού περιουσιακού οφέλους άνω των 120.000 ευρώ. Βασικές «λεπτομέρειες» στην υπόθεση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ότι η διαθήκη ακυρώθηκε στη συνέχεια στα αστικά δικαστήρια, ενώ τα κληρονομιαία στοιχεία, που δεν περιλάμβαναν ακίνητα, περιήλθαν έτσι κι αλλιώς στην κόρη που είχε με την εν διαστάσει σύζυγο, ως εγγύτερη συγγενής.

Ο ανακριτής αξιολογώντας την υπόθεση, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, επέβαλαν σε μάνα και αδελφό τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, έως ότου η υπόθεση βρεθεί στο ακροατήριο ή «κλείσει» με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. «Σε αυτό το στάδιο της ανάκρισης δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης», ανέφεραν στο lamiareport.gr οι συνήγοροι υπεράσπισης της μητέρας και του αδερφού του θανόντος, Άννα Στέφου και Κώστας Μπαρούτας αντίστοιχα, που υποστηρίζουν όμως ότι ποινικοποιήθηκε μία αστικού τύπου διαφορά.

«Κατά την άποψή μας ποινικοποιήθηκε μια αστική διαφορά κληρονομικού δικαίου και ακόμη χειρότερα απασχολήθηκε η δικαιοσύνη για 15 έτη με σειρά πολιτικών δικών. Απόρροια αυτών ήταν επίσης σειρά εγκλήσεων, χωρίς να πληρείται η υποκειμενική και αντικειμενική υπόσταση των φερόμενων ως εγκλημάτων με τους εν λόγω δράστες και δη των εντολέων μας. Δεν υφίστανται αποχρώσεις ενδείξεις προς τούτο και σε περίπτωση που οδηγηθεί η υπόθεση στο ακροατήριο, φιλοδοξούμε να λάμψει εκεί η αλήθεια για να απαλλαγεί τόσο η χαροκαμένη μάνα όσο και ο αδελφός για να πενθήσουν ήρεμα τον άνθρωπο τους μετά από τόσα έτη ταλαιπωρίας» αναφέρουν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων.