Συγκλονίζει η 35χρονη που την κρατούσε «φυλακισμένη» 6 χρόνια μαστροπός στη Ρόδο

Συγκλονίζει η 35χρονη που την κρατούσε «φυλακισμένη» 6 χρόνια μαστροπός στη Ρόδο

Απολογείται αύριο ο 50χρονος Βούλγαρος κατηγορούμενος - Έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα

Συγκλονίζει η κατάθεση που έχει δώσει στην Αστυνομία η 35χρονη Βουλγάρα, για τα όσα πέρασε «φυλακισμένη» μέσα στο διαμέρισμα, που την κρατούσε για 6 χρόνια ο 50χρονος συμπατριώτης της στη Ρόδο, ο οποίος και στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για παρόμοια υπόθεση.

Την 35χρονη αλλοδαπή έχουν πλέον αναλάβει οργανώσεις, που ασχολούνται με κακοποιημένες γυναίκες, ενώ ο 50χρονος Βούλγαρος κρατείται προκειμένου αύριο να προσαχθεί ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθεί για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα με σκοπό την τέλεση γενετήσιων πράξεων κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία, σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου κατ’ εξακολούθηση και παρακράτηση διαβατηρίου άλλου προσώπου. Οι λεπτομέρειες πάντως με τις οποίες η αλλοδαπή γυναίκα αφηγήθηκε στους αστυνομικούς, τα όσα βίωσε για 6 ολόκληρα χρόνια από τον 50χρονο Βούλγαρο, είναι ανατριχιαστικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η 35χρονη είπε πως γνωρίστηκαν μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, όπου της έστειλε αίτημα φιλίας ο 50χρονος και της ζήτησε να έρθει στη Ρόδο, ώστε να μείνουν μαζί και να έχουν μία ευτυχισμένη ζωή. Η κοπέλα είπε στους αστυνομικούς, ότι πράγματι ήρθε, αλλά μόλις πάτησε το πόδι της στο νησί, ο 50χρονος Βούλγαρος της αφαίρεσε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, την πήρε σε άλλο σπίτι από αυτό που έγινε η σύλληψη κι εκεί έμενε συνέχεια μαζί της.

Η ίδια είπε, πως ουδέποτε υπήρξε κάποιου είδους σχέση μεταξύ τους, όμως 20 ημέρες μετά την άφιξή της στη Ρόδο, ο 50χρονος άρχισε να της πηγαίνει άλλους άνδρες στο σπίτι, με τους οποίους την εξανάγκαζε να συνευρίσκεται ερωτικά. Η ίδια δήλωσε στους αστυνομικούς, πως δεν ήθελε να πηγαίνει μαζί τους, όμως δεν τολμούσε να μην το κάνει, καθώς φοβόταν τον 50χρονο. Ο τελευταίος μάλιστα, σύμφωνα με την κατάθεση της 35χρονης, ασκούσε και σωματική βία επάνω της, ιδίως αφού είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.

Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της 35χρονης, τα 6 χρόνια της παραμονής της στη Ρόδο βρισκόταν κλεισμένη μέσα στο διαμέρισμα του 50χρονου και ήταν συνεχώς κι εκείνος μαζί της, αν και ουδέποτε είχαν την όποια ερωτική σχέση μεταξύ τους. Μερικές φορές την πήγαινε βόλτα με το αυτοκίνητό του ή τη μετέφερε με αυτό σε «πελάτες» σε χωριά της Ρόδου. Για κάθε συνεύρεση ο 50χρονος πληρωνόταν περίπου 25-30 ευρώ, τα οποία και κρατούσε ο ίδιος, ενώ η κοπέλα δεν ελάμβανε ούτε ένα ευρώ, αλλά ούτε και της αγόραζε ρούχα ή άλλα προσωπικά αντικείμενα, που πιθανώς να χρειαζόταν.

Σε ό,τι αφορά τους «πελάτες», αυτοί ανέρχονται σε περίπου δέκα την εβδομάδα, όπως είπε η 35χρονη, ενώ κάποια στιγμή –όπως δήλωσε- είχε μείνει έγκυος και με αγωγή που ακολούθησε, απέβαλε, γιατί ο 50χρονος δεν ήθελε να το κρατήσει. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες της rodiaki.gr, ο 50χρονος από τη Βουλγαρία αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και προανακριτικά έχει ισχυριστεί, ότι διέμεναν μαζί με την 35χρονη, γιατί είχαν σχέση, αλλά και πως ήταν κοινή η απόφαση να μην κρατήσουν το μωρό, όταν η αλλοδαπή έμεινε έγκυος.

Έχει καταδικαστεί για μαστροπεία-σωματεμπορία

Η υπόθεση αυτή δεν είναι η πρώτη για τον 50χρονο, καθώς και παλαιότερα είχε συλληφθεί και μάλιστα καταδικάστηκε τελεσίδικα τον Δεκέμβριο του 2013 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 7 ετών, την οποία και έχει εκτίσει, για υπόθεση μαστροπείας – σωματεμπορίας τουλάχιστον δύο γυναικών, μαζί με έναν αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών και ο οποίος έχει πεθάνει.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που είχε κάνει σε βάρος των δύο κατηγορουμένων 42χρονη σήμερα αλλοδαπή από τη Βουλγαρία στις 16 Φεβρουαρίου 2012 και εκδικάστηκε για πρώτη φορά από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου τον Ιανουάριο του 2013. Και τότε το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 50χρονο Βούλγαρο και του επέβαλε συνολικά 7 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 23.000 ευρώ, καταλογίζοντάς του και ηθική αυτουργία, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, στέλνοντάς τον στη φυλακή. Το ίδιο δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 7 ετών και στον τότε 52χρονο Αλβανό, με την έφεση όμως να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, η ιστορία για την 31χρονη τότε Βουλγάρα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010, όταν σε επικοινωνία που έχει με συμπατριώτισσά της, που ήδη βρίσκεται στη Ρόδο, η τελευταία την πληροφόρησε για τις «πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης» και την προέτρεψε να έρθει στη Ρόδο, ώστε να εργαστεί σε ταβέρνα μαζί της.

Πράγματι τον Αύγουστο του 2010 η 31χρονη ταξίδεψε στη Ρόδο, οπότε και γνώρισε τον 50χρονο σήμερα Βούλγαρο, με τον οποίο έμενε η συμπατριώτισσά της. Τότε η κοπέλα αντιλήφθηκε, πως κάθε άλλο παρά όπως τις είχε περιγράψει η συμπατριώτισσά της τα πράγματα ήταν, αφού επί της ουσίας η φίλη της εκδιδόταν έναντι χρηματικής αμοιβής από τον συμπατριώτη της, ο οποίος και της έβρισκε για τον σκοπό αυτό πελάτες για προσπορισμό κέρδους.

Η 31χρονη κατάλαβε πως εξαπατήθηκε από τη συμπατριώτισσά της, προκειμένου να πάρει τη «θέση» της κι έτσι εκείνη να επιστρέψει στη πατρίδα τους, όπως κι έγινε. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που είχε γίνει στην Αστυνομία, ο 50χρονος είχε αφαιρέσει όλα τα νόμιμα έγγραφα της 31χρονης και τότε άρχισε ο «εφιάλτης» της. Την κρατούσε κλειδωμένη σε δωμάτιο ισογείου διαμερίσματος κι εκεί την εξανάγκαζε σχεδόν καθημερινά να έρχεται σε ερωτική επαφή με άλλους άνδρες. Όπως η ίδια είχε δηλώσει, είχε τουλάχιστον τρεις «πελάτες» την ημέρα και για κάθε έναν από αυτούς, ο 50χρονος λάμβανε το ποσό των 100 ευρώ, χρήματα από τα οποία η ίδια δεν έπαιρνε ούτε ευρώ, ενώ το μόνο που της προμήθευε ήταν τσιγάρα και φαγητό.

Στην 31χρονη επιτρεπόταν –όπως κατήγγειλε- να βγαίνει κάποιες φορές για περίπου 2 ώρες βόλτα, όμως και αυτό γινόταν υπό το καθεστώς φόβου, καθώς ο 50χρονος την είχε απειλήσει, πως εφόσον μιλούσε με κάποιον ή πήγαινε στην Αστυνομία, θα την σκότων. Η 31χρονη είχε πει επίσης στους αστυνομικούς, πως ο συμπατριώτης της την εξανάγκαζε να έρθει σε συνουσία και μαζί του, ενώ αρκετές φορές τη χτυπούσε βάναυσα σε όλο της το σώμα.

Έξι μήνες κράτησε η «συγκατοίκηση» της 31χρονης Βουλγάρας με τον 37χρονο τότε συμπατριώτη της, χρονικό διάστημα κατά το οποίο εξαναγκαζόταν να συνευρίσκεται ερωτικά με άτομα που έβρισκε γι’ αυτήν ο τελευταίος. Τον Δεκέμβριο του 2010, ο κατηγορούμενος έφυγε προσωρινά για την πατρίδα του και άφησε την 31χρονη στα χέρια του συγκατηγορούμενού του Αλβανού, ιδιοκτήτη οβελιστηρίου στην περιοχή. Μαζί του έδωσε και τα νόμιμα έγγραφα της κοπέλας, προκειμένου να την προσέχει, για να μη φύγει, έως ότου επιστρέψει.

Αρχικά –όπως κατήγγειλε η 31χρονη- ο Αλβανός τις πρώτες μέρες δεν την εξανάγκασε σε συνουσία με άλλους, διότι φεύγοντας ο Βούλγαρος την είχε χτυπήσει και έφερε αρκετά εξωτερικά σημάδια στο πρόσωπο και στο σώμα, όμως την εξανάγκαζε να συνευρίσκεται ερωτικά μαζί του. Μόλις η εξωτερική της εμφάνιση βελτιώθηκε, την έβαλε για 10 ημέρες να εργαστεί στο κατάστημά του, ώστε σύμφωνα με την ίδια να την βλέπουν οι πελάτες άνδρες και μετά απ’ αυτό την κρατούσε κλειδωμένη και πάλι στο ισόγειο, όπου άρχισε να δέχεται παρά τη θέλησή της «πελάτες».

Για τις «υπηρεσίες» που παρείχε η 31χρονη Βουλγάρα, ο Αλβανός φέρεται να λάμβανε 50 ευρώ ανά άτομο, ποσό το οποίο κρατούσε για τον ίδιο. Επίσης, η 31χρονη είχε καταγγείλει, πως ο Αλβανός την απειλούσε, τη χτυπούσε και τις κρατούσε όλα τα έγγραφα, τα οποία του είχε παραδώσει ο Βούλγαρος και αφορούσαν την κοπέλα. Το μεσημέρι της 16ης Φεβρουαρίου του 2010 ξέσπασε καβγάς μεταξύ της 31χρονης και του Αλβανού και μετά από έντονη λογομαχία, όπως έχει καταγγείλει η ίδια, της είπε «να σηκωθεί να φύγει από τη Ρόδο, επειδή δεν του φέρνει λεφτά», χωρίς όμως να της δώσει τα ρούχα ή τα έγγραφά της.

Τότε, η 31χρονη δήλωσε στους αστυνομικούς, πως έφυγε τρέχοντας και πήγε κατευθείαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου και κατήγγειλε τα όσα είχε περάσει, προκειμένου έτσι να «ελευθερωθεί» και να επιστρέψει στην πατρίδα της, όπως είπε. Αστυνομικοί σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του Αλβανού, είχαν βρει και είχαν κατασχέσει τα νόμιμα έγγραφα της 31χρονης Βουλγάρας, ενώ σε αντίστοιχη έρευνα που έγινε στο σπίτι του Βούλγαρου δεν είχε βρεθεί κάτι.