Μητέρα καταγγέλλει τον ιερέα που βάφτισε την κόρη της – «Ήταν βαρβαρότητα αυτό που έζησε το μωρό»

Μητέρα καταγγέλλει τον ιερέα που βάφτισε την κόρη της – «Ήταν βαρβαρότητα αυτό που έζησε το μωρό»

«Ξαφνικά βλέπουμε τον παπά να βουλιάζει το παιδί μας ενώ πάει να πάρει ανάσα, να το πιέζει κάτω λες και είναι άψυχη κούκλα»

Την τραυματική εμπειρία που βίωσε η 12 μηνών κόρη της, αλλά και η ίδια, στα χέρια του ιερέα που τέλεσε τη Βάφτιση του παιδιού σε εκκλησία που υπάγεται στη Μητρόπολη Κηφισιάς, καταγγέλλει μια μητέρα.

«Αν είχε πάθει κάτι σοβαρό το παιδί, τότε δεν θα ήμασταν εδώ τώρα, θα ήμασταν στα δικαστήρια» λέει μιλώντας στο MEGA, όπου περιέγραψε τα όσα έβλεπε να συμβαίνουν μπροστά της. «Ξαφνικά βλέπουμε ότι βάζει ένα μπουκάλι λάδι πάνω στο πρόσωπο του παιδιού, μέσα στα μάτια, χωρίς καμία προσοχή» λέει και καταγγέλλει ότι ο ιερέας συνέχισε τις άγαρμπες κινήσεις παγερά αδιάφορος: «Ξαφνικά βλέπουμε τον παπά να βουλιάζει το παιδί μας, ενώ πάει να πάρει ανάσα, να το πιέζει κάτω, λες και είναι άψυχη κούκλα».

Ο ιερέας από την πλευρά του κάνει λόγο για υπερβολικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του μυστηρίου. Όπως λέει, ήταν προσεχτικός και δεν έκανε κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες βαφτίσεις. «Αυτό σημαίνει βάπτιση, να βουτάμε το παιδί όλο μέσα στην κολυμπήθρα. Κανονικά έπρεπε τρεις φορές» λέει. Η μητέρα του παιδιού όμως επιμένει. Φέρνει μια σειρά από εικόνες στο μυαλό της και ξεσπά. Τα όσα έβλεπε, την κάνουν όπως λέει, να φωνάξει και να σκεφτεί μέχρι και να διακόψει τη βάφτιση.

«Ήταν βαρβαρότητα, δεν ήταν μυστήριο για κανέναν αυτό» τόνισε η μητέρα, η οποία δηλώνει σοκαρισμένη και θυμωμένη από την όλη στάση του ιερέα. Λίγες μέρες μετά τη βάφτιση, το μωρό όπως λένε οι γονείς του, δεν έχει ξεπεράσει το σοκ από τα όσα έζησε. «Είμαστε σε σοκ από εκείνη την στιγμή. Το παιδί μετά, για δύο–τρεις μέρες δεν καθόταν στον νιπτήρα να το πλύνουμε» λέει.

Η μητέρα αποφάσισε να κάνει καταγγελία στη Μητρόπολη Κηφισιάς και ο ιερέας που βρέθηκε στο επίκεντρο μετά τη βάφτιση, έχει κληθεί για εξηγήσεις. Η μητέρα επιφυλάσσεται να επανέλθει, όταν πάρει στα χέρια της μια σειρά από βίντεο και φωτογραφίες, που θα αποδεικνύουν ότι τα λόγια της αντικατοπτρίζουν πλήρως τα όσα έγιναν στην εκκλησία.