«Ο μικρός πρίγκιπας στον πλανήτη των Χριστουγέννων», το κεντρικό θέμα του φετινού Μύλου των Ξωτικών στα Τρίκαλα

«Ο μικρός πρίγκιπας στον πλανήτη των Χριστουγέννων», το κεντρικό θέμα του φετινού Μύλου των Ξωτικών στα Τρίκαλα

Σύμφωνα με τους διοργανωτές παραμένει η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη διοργάνωση στη χώρα

Με κεντρικό θέμα «Ο μικρός πρίγκιπας στον πλανήτη των Χριστουγέννων», παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala ΑΕ, για τη φετινή 12η διοργάνωση του Μύλου των Ξωτικών. Οι παρόντες τόνισαν μεταξύ άλλων ότι ο Μύλος ακτινοβολεί, παραμένοντας η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη διοργάνωση στη χώρα, που μάλιστα φέτος εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο. Επίσης ανέφεραν ότι αποτελεί μια σαφή προσπάθεια να συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία, με στήριξη των πλημμυροπαθών.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, μίλησε για πέντε ζητήματα, υπενθυμίζοντας την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που προηγήθηκε, με τις πλημμύρες. Είπε πως η 12η διοργάνωση συνδυάζει τον ανθρώπινο παράγοντα με την αναπτυξιακή πορεία. Ενισχύεται η προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία και οικογένειες, ειδικά όσες κινούνται με καροτσάκια για μωρά. Βελτιώνεται ο χώρος υποδοχής των λεωφορείων και ενισχύεται η συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΛΑΣ, Δημοτική Αστυνομία) για τη διαχείριση του κυκλοφοριακού. Επίσης, αυξάνονται οι τρόποι επικοινωνίας και συνεργασίας με τους επαγγελματίες των Τρικάλων, με συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα, με έμφαση στην καταπολέμηση της αισχροκέρδειας. Κάτι «που εμένα ως δήμαρχο με ενοχλεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σακκάς, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα τεθεί σε νέες βάσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της e-trikala, Οδυσσέας Ράπτης, τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης, ως τρικαλινής παραγωγής, ως διοργάνωσης του χαμόγελου, όπως είπε. Επίσης μίλησαν, ο Γιώργος Τσιαντούλας και η Αντονέλλα Χήρα, οι οποίοι έχουν εργαστεί στον Μύλο, σε άλλες διοργανώσεις. Φέτος, ο μεν πρώτος είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής, η δε δεύτερη, η υπεύθυνη εκδηλώσεων και σκηνής, η οποία έδωσε έμφαση στις εκδηλώσεις εντός πόλης, στη μεγάλη χορωδιακή συνάντηση, στο διήμερο για την παράδοση, σε πλήθος δράσεων και δρώμενων με χορό, θέατρο, παιδικές παραστάσεις. Και, βεβαίως, σε εκπλήξεις που θα κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους, όπως ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο κ. Τσιαντούλας αναφέρθηκε στην έμπνευση που είχε η οργανωτική ομάδα από το βιβλίο «Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί. Τόνισε ότι «ο Μύλος είναι Χριστούγεννα» και για τον λόγο αυτόν οι χριστουγεννιάτικες φιγούρες και ήρωες, τα ξωτικά και ο Άη Βασίλης συμμετέχουν σε μια νέα χριστουγεννιάτικη ιστορία.