Κύκλωμα κοκαΐνης στον Πειραιά: Αρχηγός ένας πρώην ποδοσφαιριστής, ο ψυκτικός και ο τεχνικός – Πώς περνούσαν τα ναρκωτικά στο λιμάνι

Κύκλωμα κοκαΐνης στον Πειραιά: Αρχηγός ένας πρώην ποδοσφαιριστής, ο ψυκτικός και ο τεχνικός – Πώς περνούσαν τα ναρκωτικά στο λιμάνι

Το κόλπο που έκαναν με τη δήθεν βλάβη

Ένας πρώην ποδοσφαιριστής φέρεται να είναι ο αρχηγός του κυκλώματος με διεθνής διασυνδέσεις που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική μέσω του λιμανιού στον Πειραιά. Πρόκειται για 41χρονο που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε γνωστές ομάδες της Αττικής και της περιφέρειας ακόμα στην Α’ Εθνική.

Είναι αυτός που είχε αναλάβει τις επαφές με το… εξωτερικό. Συγκεκριμένα ήταν αυτός που έκανε τις συνεννοήσεις με τους εισαγωγείς και διακινητές των ναρκωτικών, στη συνέχεια είχε τον συντονισμό της παραλαβής των ναρκωτικών από τα εμπορευματοκιβώτια και τέλος είχε την ευθύνη παράδοσης της κοκαΐνης στους τελικούς διακινητές.

Στενοί του συνεργάτες και βασικά μέλη του κυκλώματος είναι άλλα δύο άτομα που συνελήφθησαν. Ένας 31χρονος ψυκτικός και ένας 36χρονος τεχνικός.

 

Και οι δύο εκμεταλλευόμενοι την επαγγελματική τους ιδιότητα προσέφεραν την καλύτερη κάλυψη προκειμένου να περνάνε τα ναρκωτικά στο λιμάνι του Πειραιά.

Πώς δρούσαν τα μέλη

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 31χρονος ψυκτικός, ως άμεσος συνεργάτης με του πρώην ποδοσφαιριστή αναλάμβανε τον ρόλο της παραλαβής των ναρκωτικών από τους μηχανισμούς ψύξης των εμπορευματοκιβωτίων.

 

Παράλληλα ο 36χρονος, είχε αναλάβει τον χειρισμό του συστήματος εντοπισμού και καταγραφής βλάβης των ψυκτικών μηχανισμών των εμπορευματοκιβωτίων, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση στα άλλα δύο μέλη του κυκλώματος για την παραλαβή – εξαγωγή των ναρκωτικών από το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το συγκεκριμένο κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον από το 2022 στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, από τη Λατινική Αμερική στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω θαλάσσης.

Το κόλπο με τη δήθεν βλάβη

Οι ποσότητες αυτές αποθηκεύονταν σε εμπορευματοκιβώτια και συγκεκριμένα μέσα στους καταψυκτικούς μηχανισμούς αυτών και αφού τις εισήγαγαν σε χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είτε ως χώρα προορισμού είτε ως χώρα διαμετακόμισης, τη διακινούσαν με σκοπό να αποκομίσουν υπέρογκα οικονομικά οφέλη.

Πιο αναλυτικά, για να πετύχουν τον σκοπό τους, φρόντιζαν εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους και με την πρόφαση βλάβης να μεταφέρουν το εμπορευματοκιβώτιο σε χώρο όπου δήθεν θα γίνονταν οι εργασίες επιδιόρθωσης και έτσι εξήγαγαν από αυτό τα ναρκωτικά.

Κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, εντοπίσθηκε αρχικά ο 41χρονος στην κατοχή του οποίου καθώς και στην οικία του βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης. Ακολούθως ερευνήθηκε το εμπορευματοκιβώτιο όπου βρέθηκαν οι -58- συσκευασίες με την κοκαΐνη.