Ιός Δυτικού Νείλου: Τέσσερα νέα κρούσματα – Έφθασαν τα 161 συνολικά και στους 20 οι θάνατοι

Ιός Δυτικού Νείλου: Τέσσερα νέα κρούσματα – Έφθασαν τα 161 συνολικά και στους 20 οι θάνατοι

Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία - Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν περιστατικά λοίμωξης

Τέσσερα νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν την εβδομάδα 11-17 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Πέντε άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομεία της χώρας, λόγω επιπλοκών από την λοίμωξη, εκ των οποίων τα τρία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Από την αρχή της περιόδου μέχρι τις 17/10/2023 έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 161 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 119 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 42 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Επίσης, έχουν καταγραφεί είκοσι θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 64 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων είναι τα 81 έτη).

Οι περιοχές στις οποίες έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, ανήκουν στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Σερρών, Χαλκιδικής, Καβάλας, Δράμας, Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καστοριάς, Άρτας, Ιωαννίνων, Αργολίδας και Αχαΐας.